Romanen Homo Sapienne | Dansk | Analyse | 10 i karakter

Indledning
Romanen Homo Sapienne blev skrevet af den dengang 24-årige forfatter Niviaq Korneliussen, som kommer fra Grønland.

Dette var hendes debutroman som udkom i år 2014. Bogen udkom både på dansk og grønlandsk og består af fem kapitler, som har fokus på hver deres hovedperson.

Kapitlet ”Crimson and Clover” handler om en pige der hedder Fia. Hovedpersonen Fia er kærester med Peter som hun også bor sammen med. Fia og Peter har boet sammen i over 3 år.

Uddrag
I romanen får vi ikke en direkte karakteristik af Fia, men derimod en indirekte karakteristik af, hvordan Fia er som person. Fia er en meget eftertænksom person, der ønsker folk det bedste.

Hun har en klar tanke omkring hendes fremtid og virker organiseret, indtil hendes forhold med Peter ender. Her begynder hun også at gå i byen og feste og prøve nye ting af.

Inden bruddet med Peter, havde Fia en vis vrede. Den vrede har bygget sig op over længere ting, da hun ikke selv kunne se sit liv ende med Peter. Ubehagen ved at være i seng med ham blev større og større.

Hun forsøgte at komme med flere undskyldninger, for ikke at skulle være i seng med ham. Når behovet for at være alene og lade tankerne flyde, går Fia oftest ud og ryger og afstresser.

Fia er en person, som ikke er meget for at dele sine tanker med andre og vælger oftest at lade som om at alt er okay, selvom at hun føler noget andet. ”Mine læber smiler, men min hjerne er ved at eksplodere”.

Dette er hvad Fia tænker inden bruddet med Peter. Hun ved godt at det er helt forkert at holde Peter ved nar og lyve overfor ham, men hun kan ikke få sig selv til at såre ham.

Dette viser at hun er godt menneske inderst inde, da hun ikke kan få sig selv til at såre et andet menneske.

Fia gennemgår en udvikling gennem hendes kapitel. Arnaqs påvirkning på Fia, gør at Fia tør slå sig mere løs og begynder stille og roligt at finde sit sande jeg og sin rigtige identitet med henblik på hendes seksualitet. Arnaq tager Fia med til fester, selvom at Fia ikke er meget for det med alkohol og at feste.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu