Ringen | Analyse | Karen Bixen

Indledning
Hvis man har været forelsket i en lige siden man var børn, er det så en god ide bare at blive gift lige så snart loven tillader det?

Det vil analysen, fortolkningen og perspektiveringen af novellen “Ringen” af Karen Bixen prøve at undersøge.

I opgaven vil der blive gået i dybden med analysepunkter som sproget, personerne mm. og så vil den komme ind på temaer samt budskabet med teksten. Til sidst perspektiveres den til perioden som handlingen foregik under.

Uddrag
Lovise starter i novellen ud som en ung og uskyldig pige iført en hvid kjole og lange gyldne hårlokker.

Sidst i strofe 17 fortæller den alvidende fortæller at “hun vilde være ham lydig i alting”, som indikere at hun heller ikke tager sine egne valg, men følger og gør som Konrad beder hende.

Dette ændrer sig dog fra mødet med tyven, hvor hun får ødelagt sit tøj og sit hår som ses i strofe 21 “En Kvist hang fast i Garneringen paa hendes hvide Kjole, hun gjorde sig langsomt fri og tog sig i Agt for ikke at knække den.

En Gren greb i hen­des lange, gyldne Lokker, hun stod stille, løftede Armene og løste den varsomt ud.”, som også kan være et symbol for at hendes personlighed også bliver ødelagt.

At hun tager sine egne valg har ændret sig efter mødet da hun bla. vælger at “gå et skridt foran ham”, og hun “sletikke” kunne skænke sig en tanke om hvor ringen blev væk.

Dette tyder på at hun er blevet mere voksen og er klar til at tage sine egne valg, da hun viser dominans overfor Konrad, ved ikke at gå sammen med ham, og ved at bruge et mere markerende sprogbrug.

Titlen “Ringen” passer godt på tekstens handling, i og med at ringen på en måde skaber et symbol på Lovises følelser overfor Konrad.

Dette konkluderes ud fra at hun vælger at give ringen til tyven, med det samme hun føler sig truet.

Efter hun har mistet ringen, da mister hun også sine følelser overfor Konrad som kan ses i det at hun siger “Alt er forbi”, og “Med denne Ring - sluppet af den ene Part og sparket til­side af den anden - havde hun viet sig selv til noget.

Til hvad? Til Fattigdommen, Fredløsheden, den fuldkomne Forladthed. Til hele Verdens Synd og Sorg.”

hvor der her går op for hende at hun har giftet sig med en mand som ikke bringer hende noget godt, kun fattigdom, forladthed og fredløshed. Det går her op for Lovise at hun har taget det forkerte valg, da hun lod sig gifte med Konrad.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu