Red din fars dag | Analyse | Kræftens bekæmpelse

Indledning
Vi møder 2 videoer i denne opgave, som begge er rettet mod både fædre, men i endnu højere grad deres børn.

Den fokuserer på alt hvad fædre gør for deres børn, og hvor meget de betyder for os. Men den forklarer også om hvor store chancer der er for kræft blandt mænd, og især hvor høj dødeligheden er.

Videoerne er lavet af kræftens bekæmpelse, som en opsang til mænd, for at få dem til at tjekke deres symptomer på kræft, før det er for sent.

Kræft blandt mænd er et stort problem, da de faktisk har højere dødelighed end blandt kvinder, mænd er kendt for at være stædige, og for ikke at tage symptomer seriøst og gå til lægen med dem, hvilket kan resultere i at de dør alt for tidligt.

Videoen ligger vægt på hvor meget fædre betyder i deres familier, og hvorfor det derfor er vigtigt at få dem til at passe på sig selv, så de kan være der for deres familier.

I den ene video, er det en montage, af en masse klip, med fædre der hjælper deres børn med problemer man kan støde på i hverdagen, som at bore huller i væggene, hente deres børn efter byture, betale deres tøj, og med at lave årsopgørelse.

Uddrag
Vi møder i videoen 4 forskellige fædre, dog kun meget overfladisk, da vi hverken høre dem snakke eller får noget at vide om dem, udover at de alle hjælper deres børn, når de har brug for det.

Det har de alle til fælles, at de er der for deres børn, den første far, henter sin søn der står og fryser på en busstation, han kommer i morgenkåbe, hvilket fortæller os at han lige er stået op for at hente sin søn.

Den næste far hjælper sin datter med at lave sin årsopgørelse, og i anden del af videoen ser vi datteren sidde uden sin far, og mangler at betale 29.000kr. i skat, hun har altså brug for sin far til at hjælpe hende.

Den tredje video møder vi en far der hjælper sin søn med at flytte ind i en lejlighed, hvilket vi kan se da der står flyttekasser over det hele

og de er i gang med at bore et hul i væggen, senere sidder sønnen alene, og prøver at læse en manual, og kan ikke finde ud af at bruge en boremaskine, han har altså også brug for en far der kan hjælpe ham og lære hvordan man selv klarer sådan nogle ting.

Den sidste far, køber en kjole til sin datter, som hun ser meget glad ud for at få. Men uden ham, står hun udenfor butikken med sin mor og kigger ind.

Vi møder 4 miljøer i videoen, de har alle det til fælles at i den første del virker der langt mere trygt, der er mere lys og personerne smiler.

Men i den anden del af videoen, hvor faren ikke er der mere, er det hele blevet mere dystert, der er mørkere og deres børn ser triste og hjælpeløse ud.

De bruger altså virkelig farverne og lyset som et meget effektivt virkemiddel, da det virkelig fanger essensen af hele budskabet, som er at vi har brug for vores fædre.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu