‘Rampen’ | Analyse | 10 i karakter

Indledning
Jesper Stein er født den 28. februar 1965 i Aarhus. Jesper Stein er opvokset i et hjem i Aarhus på en gade ved navn Rampen, hvor han boede med sin 5 år ældre bror Peter, mor Jytte og far Finn.

Jesper Steins barndom var præget af litteratur, hvor farens job som lærer i litteratur på et gymnasium har sat sit præg på Jesper Stein.

Jesper Stein har beskæftiget sig med litteratur i stort set hele hans liv, og han har udgivet en masse værker, hvor Jesper Stein primært har skrevet i krimi-genren, her kommer Rampen i en genre udenfor den genre Jesper Stein normalt skriver.

Rampen er udgivet i 2020, og er den første i en ny genre for Jesper Stein, og er derfor ikke en del af en serie.

Uddrag
Derudover har vi nogle bikarakterer i uddraget, som kommer i form af hans mor Jytte, hans far Finn, hans storebror Peter og pigen som faren har en affære med som hedder Gitte.

I starten af uddraget hører vi mest om hans far Finn, hvor vi senere hører mest om hans mor Jytte. Vi hører næsten ingenting til hans bror Peter, som spiller en meget lille rolle i uddraget.

Det eneste vi reelt ved om storebroren igennem uddraget, er at han er 5 år ældre, hvilket vil sige at han er 21 år gammel. Vi hører lidt mere om Gitte.

Gitte er 20 år gammel og er en tidligere elev hos faren Finn, og hun har et sårbart og ængsteligt blik. Gitte har generelt et godt øje til lærerene, hvor Gitte igennem en længere periode har været forelsket i Jesper Steins far.

Det ved vi, da vi 0,5 år før bliver præsenteret for Gitte ved middagsbordet, hvor faren Finn dengang grinte af sandsynligheden for en affære.

Faren hedder Finn. Han er lærer i litteratur på et gymnasie, han er 53 år gammel, 180 cm høj, han har fuldskæg, klare blå øjne, en fint svungen mund med ualmindelig røde læber, hans hår er mørkebrunt med høje tindinger med masser af gråt hår

han vejer omkring 95 kilo og er ikke en mand der går særligt meget op i sit udseende. Derudover har han en affære med en tidligere elev ved navn Gitte på 20 år

hvor han også er gift med Jytte som han har været gift med i 29 år. Hende har han har to børn med, og de hedder Jesper og Peter, og de bor sammen i Aarhus.

Finn kan godt lide musik, det kan vi læse, da Jesper undrede sig over, hvorfor der ikke blev spillet musik da han kom hjem tidligt en dag.

Han er ikke snerpet, da Jesper Stein siger at ordet i huset er frit, og at man godt må bande og sige ord som pik og kusse. Faren er ikke nogen charmør, det fortæller Jesper, da hans første gang var med hans kone Jytte.

Trods dette understreger Jesper, at faren stadig elsker sex, da han bl.a. beskæftiger sig med erotisk litteratur. Derudover er faren genert i handling, en ordens mand og en bly erotiker, som har læst sig til sin viden.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu