Privatøkonomi økonomisk grundforløb manus | VØ

Indledning
Hej, og velkommen til min præsentation. Jeg har valgt at snakke om vores andet forløb i ØG, hvilket er privatøkonomi.

Inden jeg starter selve min præsentation, vil jeg gerne fortælle om hvilke punkter, jeg kommer til at snakke om i løbet af min præsentation.

Jeg vil gerne starte ud med at snakke om privat budgetter, og alt der omhandler det, hvor jeg tager et udgangspunkt i det budget vi lavede for familien Grant, hvilket var en opgave tidligere i forløbet.

Dernæst vil jeg snakke om det økonomisk kredsløb, igen hvor jeg tager udgangspunkt i familien Grant, hvorhenne de bidrager til det økonomiske kredsløb, og samtidig hvad visse situationer vil kunne påvirke dem.

Jeg vil så runde præsentationen ud, med at snakke om købsadfærd, samt bruge et eksempel på købsadfærd når man skal købe en bil.

Indholdsfortegnelse
Introduktion
Familien Grant - Privatbudgettet
- Indkomst & Livsindkomst
- Indkomst:
- Livsindkomst:
- Rådighedsbeløb
- Faste udgifter
- Variabelt forbrug
- Kontoer
- Budgetkonto:
- Opsparingskonto:
- Lønkonto:
- Det økonomiske kredsløb
- Den offentlige sektor
- Virksomhederne
- Husholdningerne
- Bankerne (Finansiel sektor)
- Udland
- Familien Grant i det økonomiske kredsløb
- Købsadfærd - Eksempel med køb af bil
- Pain
- Maslows behovspyramide
- Købstyper
- Købemotiver
- Køb af bil

Uddrag
Virksomhederne er dem der fremstiller produkter og tjenesteydelser til befolkning. Måden en virksomhed tjener sine penge, er så ved at sælge sine produkter, til ikke kun den danske befolkning, men kan også sælge deres produkter til udlandet.

Virksomhederne skal dermed bruge ansatte til at producere varer samt tjenesteydelser, hvilket er hvad forbrugerne efterspørger. Til gengæld får virksomhedernes ansatte udbetalt løn, som kan bruges på nye varer og tjenesteydelser.

Hvis en virksomhed klarer sig godt, kan den ansætte flere medarbejdere, og det sætter gang i det økonomiske kredsløb. Dog skal virksomheden også betale skat til staten.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu