Privatisér dog det kongehus | Analyse | Gretelise Holm

Indledning
Det danske kongehus er elsket og værdsat af rigtig mange danskere. Men det er samtidig også en ting som for andre er uvillig, og helst er en afskaffet ting som hører fortiden til.

Men hvorfor er det sådan for nogen af danskerne? Jeg vil gennem opgaven analysere på brugen af argumentation i kronikken samt stilistiske virkemidler, dette vil opsamles i en vurdering hvor svarene fra analysen vil ende ud i vurdering af gennemslagskraften af kronikken.

Uddrag
Der bliver i gennem kronikken benyttet flere argumenter for privatiseringen af kongehuset. Og som det fremgår i kronikken så er argumentationen opbygget efter to eller tre dele.

Der bliver gennem kronikken benyttet flest motivationsargumenter da Gretelise Holm prøver at vække læsernes følelser og derved få læserne til at acceptere eller støtte op om hendes påstand.

Dette ser vi et tydeligt eksempel på i citatet ”Arveligt monarki strider mod de internationale menneskerettigheders paragraf 1 om, at alle mennesker er født lige og frie.”

Her ser vi et af belæggene for Gretelise Holm’ påstand om at konge huset skal privatiseres. Hvor hjemmlen er at alle mennesker burde være født lige og frie.

Her ser vi et tydeligt eksempel på argumentation opbygningen som består af tre dele. I argumentet ovenover ser vi et tydeligt brug af argumentationsknebet argumentum ad populum, dette ses tydeligt da Gretelise Holm gennem dette argument henvender sig til læsernes følelser og national følelse.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu