Pretty Woman | Analyse

Indholdsfortegnelse
Arbejdsspørgsmål
A. Opbygning.
- Anslag:
- Præsentation:
- Point of no return:
- Klimaks:
- Udtoning:
B. Karakterer (personer):
C. Galleri/Hierarki:
D. Aktantmodeller
1. Subjekt:
- Objekt:
- Giveren:
- Modtageren:
- Hjælperen:
- Modstanderen:
- Subjekt:
- Objekt:
- Giveren:
- Modtageren:
- Hjælperen:
- Modstanderen:
E. Miljøer
- Beskriv Edwards miljø
- Beskriv Vivians miljø
F. Udvikling
G. Tid og steder
H. Planteringer
I. Filmteknik:
J. Suspense/surprise?
K. Præmis:
L. Sammenhæng:

Uddrag
A. Opbygning.
1. Sæt handlingen på en model. Argumenter for hvorfor I har valgt netop denne model.
2. Kan man argumentere for at der også er tale om en rammefortælling? Hvordan?

Anslag: Man bliver præsenteret til Vivian der gør sig klar til arbejde og Edward der lejer bil.

Præsentation: her er det hvor edwards møder vivian på gaden og betaler hende for at blive ,med ham i en nat uddybning
Point of no return:

der de begge to bliver forelsket i hinanden og kan derfor ikke komme tilbage til deres normale liv længere

Klimaks: der prøver at gå væk fra hende fordi respekteret hende på den måde at han fortæller til phil at vivian var prostitueret.

Udtoning: Hvor de kommer sammen igen fordi edwards ikke kan undværer hende og sluttes med do u have a dream. Edward klatre op af brandtrappen og kysser Vivian

2. Ja, det kan man vel godt. Man kan sige Vivian starter i et lav klasse i samfundet og Edward starter i et højere klasse.

så går de igennem handlingen og der er ting der sker, men alligevel ender de i hver sin klasse igen ved slutningen. alligevel kan det diskuteres, men ja det kan man godt.

---

1. Edward Lewis er en anden generations forretningsmagnat, der er velhavende og succesrig, men ofte kold og fjerntliggende.

Han er en mand med begrænset stemning, der er god til at handle og være "den bedste", men også fremmedgjort fra sine egne følelser og ønsker.

Hans virksomhed afspejler hans kolde løsrivelse, da han køber kæmpende virksomheder og bryder dem op for at sælge dem stykke for stykke, en slags fjendtlig overtagelse.

Edward betragter relationer og personlige forviklinger som flere problemer, end de er værd. Dette får ham til at bede Vivian om at tilbringe ugen med ham som sin sociale ledsager.

Han ansætter Vivian som en slags kæreste. Han forudser ikke at blive forelsket i hende og genkender næsten ikke følelsen, når det sker.

Mens Edward forvandler Vivian materielt og fysisk og giver hende lækkert tøj og andre ornamenter af rigdom, bliver han også forvandlet.

Vivian påvirker ham åndeligt, og i hendes arme blødgør Edward og søger forbindelse frem for dominans og overskud. I sidste ende beslutter han sig for at investere i Morses selskab frem for at købe det under ham.

2. Vivian Ward er en attraktiv, charmerende og klog ung ung prostitueret i Los Angeles. På trods af at hun havde drømt om større ting, har en række dårlige beslutninger og en tiltrækning til "bums" ført hende til sexarbejde.

Vivian arbejder sammen med sin værelseskammerat og bedste ven, Kit. Selvom det oprindeligt var Kit, der beskyttede Vivian, er Vivian i øjeblikket den mere ansvarlige og i stand til parret.

Efter at være vokset op med brødre, er Vivian en tomboy med interesse for biler. Hun glæder sig over at chokere mennesker, men har også en kærlig sårbarhed.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu