Planen | Analyse | Morten Pape

Indledning
Dette uddrag fra romanen ”Planen”, er en selvbiografisk roman, som er skrevet af Morten Pape tilbage i 2015.Morten Pape er født i 1986 og voksede op i et barsk kvarter på Amager.

Det var et multikulturelt kvarter, hvor kriminalitet og vold var en del af hverdagen. Romanen fortæller om Morten Papes barske opvækst på Amager.

Han skriver primært om urbanmiljøet, hvor han lægger særligt fokus på hvordan det er at vokse op i hårde miljøer i Danmark.

I uddraget bliver vi fortalt om Papes opvækst og barndom i boligområdet Urbanplanen på Amager, og sin skolegang på Dyvekeskolen.

I starten af uddraget tog det sted med Morten som voksen der forklarede miljøet og hvordan det var at vokse op i et hårdt miljø, men senere bliver det beskrevet som om vi er Morten der går i 3. klasse.

Her fortæller Morten om hvordan deres hverdag i 3 klasse var og han fortæller om hvordan de hjemløse går rundt tæt på de unge skolebørn.

Udover dette, fortæller han lidt omkring hvordan han ikke var klassens stjerne, fordi han ikke var god til fodbold og heller ikke særlig populær.

Historien finder sted på Dyvekeskolen i første spisefrikvarter i midt 90’erne, hvilket man kan fornemme, da der ikke er nogle unge der klistrer sig til sin mobil, og taget Papes alder i betragtning, er midt 90’erne tidpunktet han gik i 3. klasse.

Uddraget tematiserer, hvordan det er at vokse op i barske miljøer, og for hans vedkommende boligområder og skoler. Papes holdning

kommer til udtrykt gennem det negative ordvalg han bruger til at beskrive miljøet, hvilket skaber negative konnotationer hos os læsere.

Indholdsfortegnelse
Indledning:
Analyse:
Komposition:
Miljø:
- Personkarakteristik:
- Sproget:

Uddrag
Under romanen er der et oprør i ham, for at finde hans identitet. Hans indre jeg. Han ser sig selv i spejlet senere, hvor der på en måde opstår to personer. Spejlet opdeler den fysiske og sociale Morten.

Vi finder ud af, at han ikke er i det øverste hierarki i skolen, og er ret upopulær. Vi får en meget detaljeret forklaring af jeg personens udseende da han efter ulykken med bolden ser sig selv i spejlet og siger på linje99-101.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu