Planen | Analyse | Morten Pape

Indledning
Dette uddrag fra romanen ”Planen”, er en selvbiografisk roman, som er skrevet af Morten Pape tilbage i 2015. Morten Pape er født i 1986 og voksede op i et barsk kvarter på Amager.

Det var et multikulturelt kvarter, hvor kriminalitet og vold var en del af hverdagen. Romanen fortæller om Morten Papes barske opvækst på Amager.

Han skriver primært om urbanmiljøet, hvor han lægger særligt fokus på hvordan det er at vokse op i hårde miljøer i Danmark.

Indholdsfortegnelse
Indledning:
Analyse:
Komposition:
Miljø:
- Personkarakteristik:
- Sproget:

Uddrag
Vi får præsenteret miljøet meget detaljeret i starten, hvorved Papes holdning kommer til allerede i starten af uddraget.

Bla, da Pape ser tilbage på legepladsen og buskene rundt om boligblokkene (linje 7-9): ”Skyggerne ligger over de mange træer man engang har plantet her, buskene man engang har gemt stofferne i, gyngestativer og legepladserne man engang kunne være barn i.”

Dette viser også et detaljeret syn på hvordan miljøet var på Amager i midt og slut 90’erne. Det var et meget groft og grotesk boligområde, som Pape voksede op i.

Et andet eksempel er linje 30-35, hvor der står: ”¨ Et par gutter i dynejakke, sorte kasketter og engang skinnende hvide sko går hen mod bilen.

Den ene henter en sportstaske i bagagerummet, den anden kigger sig hele tiden omkring, sludrer gennem chaufførens nedrullede vindue.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu