Planen | Analyse | Morten Pape

Indledning
Jeg vil i denne tekst lave en analyse og fortolkning af planen fra Morten Pape. Teksten handler om livet i et socialt udstødt og belastet samfund.

Hvordan det er at vokse op blandt udlændinge, alkoholikere og junkies. Hvor man føler sig udstødt fra samfundet, bunden af bunden.

Man følger i romanen Morten Pape i hans barndom, hvor vi fra hans synspunkt ser miljøet og stemningen. ”planen” som teksten hedder, er planen om at få rettet op på lokalsamfundet.

Morten Pape beskriver i teksten, hvordan han føler sig som en kartoffel, og hele området er fyldt med indvandrere. Skolegården er fyldt med ballade og usikkerhed.

Uddrag
Han skriver i starten af teksten ”buskene man engang har gemt stofferne i”. det giver os indblik i den hårde side af miljøet. stofferne som er i omløb, og bliver gemt i boligområder, som var det helt normalt.

Vi får også helt generelt beskrevet hygiejnen og de materialistiske forhold. ”Mine indvolde trækker sig sammen som et pindsvin da jeg ikke længere kan holde vejret og er nødt til at indånde stanken fra skoletoilettet”.

”Lokummerne er overmalet med tusch og graffiti”. I det belastede område er der hverken råd eller tid til rengøring, og man fornemmer at der er blevet givet op.

En blanding af mangel på ansvar, dårlig økonomi og dårlig opførsel. Udover hvordan Mortens skole ser ud over, så får vi mange sproglige billeder af hvordan ghettomiljøet og utallige lappeløsninger finder sted.

Som et forladt sted, alle omgivelser har givet op på. Kun sølle danskere og nytilkommende kulturer finder sted. Et samfund hvor dem der kan råbe højest og begår kriminalitet bestemmer.

Et sted hvor junkies og drankere er helt normalt, og trynet som var affald uden følelser. ”Skudhullerne ved værtshuset er der ingen der vil tage sig af”.

Det beskriver det hårde miljø. Der er ingen der vil tage sig af det, og vi kan igen stille spørgsmålstegn ved problemløsningen, som aldrig fandt sted. Det virker som hverdag, og nogen som er blevet en del af miljøet og tilstedeværelsen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu