Peter Bang Boas – Bang & Olufsen A/S

Indledning
Peter blev født på Frederiksberg Fødehjem den 14 marts 1900. Hans dåbsdag var den 4 juni 1900, hvor han blev døbt Peter Boas Bang, han fik sine efternavne efter hans forældre, Camillo Cavour Bang og hans hustru Augusta Pauline, født Boas. Peters far, Camillo Cavour Bang var prokurist, som er en person der har fuldmagt til at handle på et firmas vegne.
Til Peters dåb, var der mange mennesker er stod fadder, dette var Enkefru Ane Bang af Nykøbing Mors, Frk. Mathilde Boas af Viborg, Cand.pharm Hugo Fader af Vejle, Købmand Chr. Boas af Stubbekøbing, Partikulier Vilh. Boas af Viborg og Manufakturhandler Sophus Boas af Viborg.

I ejendommen bor der mange mennesker. I stuen bor Ann Dorthea og Frederikke Marie. På 1. sal familien Martens samt Christian og Anna Klingsey. På 2 salen bor parret Toien og samt Caroline, Frederikke og Jens. På 3 salen har vi familien Rohlff og familien Tønnesen. På 4 salen bor familien Sylow og familien Bang.

Uddrag
Efter sin eksamen, tog Peter på en dannelsesrejse til USA, det havde også noget at gøre med at man i mange tilfælde retter sit blik mod USA, når det gælder ny teknologi og ny-organisering af arbejdsprocesser. Mens han er der over skriver han hjem til sin far, han fortæller ham om sine planer, han vil åbne sin egen virksomhed der producere radioer, fordi radiobranchen, i Danmark, vil vokse. Han mener at hvis han er involveret med sin egen virksomhed, vil han have en bedre chance til at få en god placering på radiomarkedet.
I brevet får man en fornemmelse af at Peter er en meget sikker person, som der er målrettet, efter det som han finder interessant.

Peter ville meget gerne videre med sit liv efter uddannelsen, han ville være selvstændig og starte egen virksomhed. Men der skulle noget kapital til og måden at skaffe kapital til dette firma som han nu var i gang med at grundlægge, var at han fik en anden virksomhed til at skulle investere 1000kr i hans firma, det gav ham en del kapital til at skulle kunne komme igang. 1000kr var også en masse penge i den tid. Firmaets navn som Peter stå for hedder som sagt ”A/S Bang og Olufsen”
Peter havde en ven som der var med til at opstarte denne virksomhed, som der står på papiret S. Olufsen som så er Svend Olufsen.

I 1927 oplever Svend og Peter at der er for lidt plads i deres virksomhed, da på dette tidspunkt havde 30 medarbejdere. De ville udvide ved at bygge en ny fabrik.
Den 3/12 1927 får Peter og Svend deres skøde (købsbevis) på at de ejer deres nye stykke jord, som de købte for 4000 kr. af Jens Lund Overgaard. Allerede 3 år senere den 28/5 1930 køber de igen et stykke jord af Jens Lund Overgaard igen. Købesummen var 8650 kr. for dette. 3 år er kort tid mellem køb af ny ord. Alt tyder på en eksplosiv udvikling og med succes. Der har muligvis igen været pladsmangel og mange nye medarbejdere, som gjorde at de måtte udvide igen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu