Patienten | Analyse | Cecilie McNair | 10 i Karakter

Indledning
Den senmoderne tidsalder og generation, har ændret vores syn på det ideale menneske. Det har ikke kun ændret vores levevej, hverdagen eller jobbet men også vores syn på os selv.

Igennem de sociale medier er der lige pludselig krav til, hvordan vi alle skal se ud. Dette har udgjort stor frustration hos flere mennesker og skabt et glansbillede og en opfattelse af hvordan vi alle skal se ud og være.

Man iscenesætter sit eget liv og det at vi ikke er tilfredse med, kan ’opereres væk’. I analysen vil jeg gennemgå min fortolkning af Kortfilmen ”Patienten”.

Derved vil der være underemner som handling, karakteristik, tid og miljø, forholdet mellem personerne og dramaturgi.

Berettermodellen vil komme efterfulgt af filmiske virkemidler og til slut en perspektivering og afrunding.

Analyse og fortolkning Kortfilm PATIENTEN er produceret af instruktør Cecilie McNair & Alphaville Pictures i 2013.

Uddrag
Efter glider man ud på hospitalsgangen hvor man ser den lille dreng første gang. Præsentationen starter ca. 03:29 min inde i kortfilmen

hvor der ses Kristoffer blive vejet og der fortæller hvorfor han har et problem med sin vægt. Uddybningen kommer, da Kristoffer bliver interviewet og åbner sig op overfor værten og lægen.

Lægens anbefalinger omkring operationen for Kristoffer bliver et point of no return. Her kan han ikke vende om, der skal træffes et valg.

Kort efter har vi konfliktoptrapningen, hvor værten begynder at få publikum til at heppe på operationen. Det deltager de ivrigt glædeligt i og begynder at råbe ”Operation, Operation

Thilde Thorhauge Dansk 4/9/19 3 Operation”. Der bliver ændret sekvens, hvor man ser hans forældre og den lille dreng sidder og ser ham blive fedet op i tv’et. (09:50-10:10) Igennem hele kortfilmen indtræder der grise.

Både i forældrenes TV og i udsendelsen. Lægen siger ”Spis min gris i morgen skal du opereres” som referere til ordsproget ” Spis min gris i morgen skal du slagtes” Her beretter det til processen fra gris til slagtesvin.

Svineavlen i tv’et som kører fra starten, symbolisere måske Kristoffers situation inde i studiet. I en svineavl kan der være hektisk, stresset og en masse larm og skrig.

Alle de indtryk får man følelsen af at Kristoffer sidder i. Klimaksen sker da der bliver delt flæskesvær ud, lægerne er pludselige grise og Kristoffer ender i hospitalssengen.

Her sker et højdepunkt og en spænding som udløses. Udtoningen sker da han kommer tilbage til sig selv, hvor han sidder og skal sige ja eller nej til operationen.

Kristoffer forlader Henris Andersens kontor og går ned af hospitalsgangen. Da vi ikke ved hvilket valg Kristoffer har taget, er det en åben slutning.

Man ved altså ikke om Kristoffer har ”drømt” hele Tv-showet forløbet, eller tænker tilbage på dette. Det sætter en til at tolke frit på afslutningen.

Der er både tegn på død, men også genfødsel. Der høres en hjertebanken og puls som rinder ud og det hvide lys som kan symbolisere himmelriget og omvendt kommer han op af vandet og har set lyset og svaret på at komme på rette vej med hans indre problem.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu