Organdonor | Analyse

Indledning
Selvom livet er en gave, kan vi alligevel godt tage det forgivet. Et øjeblik sidder du hjemme, målrettet i lænestolen med tv-avisen i fjerneren og en god kop kaffe i hånden, nyder livet og tænker ikke et sekund på livets skyggeside.

Et andet øjeblik sidder du ene og alene på hospitalets tomme grå gange, bange og nervøs, imens du (måske) venter på det afgørende svar, hvorimod en af dine bekendte, er blevet kørt ind på operationsstuen, uden et eneste tegn på liv.

Hvis du på nogen som helst måde kunne forhindre, at andre eller specielt dig selv skulle stå i en sådanne situation en skønne dag, ville du så hjælpe?

Uddrag
Den sidste måde er dem, La Cour vil kalde for type to mennesker. Det er dem, der løber en tur, fordi han/ hun ved, at det er det kroppen, har brug for.

Altså det er dem, der spiser sundt og varieret mad, fordi det er det, man skal og det er bedst for kroppen! Hvorfor er det nu det?

Nu skal du høre; du lever længere, når du spiser sundt, du bliver ikke overvægtig + du ødelægger ikke dine organer.

Man siger faktisk, at de som bliver organdonere, er dem La Cour ville kalde for type to mennesker. Dem vi kan bruge til noget!

Forestil dig, du står i den situation, hvor din pårørende ligger på hospitalet og redskabet viser, at der ikke er tegn på liv. Lægen erklærer personen hjernedød og spørg dig, om du har overvejet at blive organdonor. Hvad ville du svare?

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu