Nye Rejsende | Analyse | Tine Høeg

Indledning
Tine Høegs roman, Nye rejsende er fra 2017. Uddraget handler om en ung dansk gymnasielærer fra Amager, der for nylig er uddannet.

På sin første dag på jobbet, møder hun en fremmed mand i toget. Kærlighed tilkommer den unge kvinde, og de to hovedpersoner udvikler en affære, hvor de bl.a. dyrker sex på toilettet i toget, i en park i Ringsted, i et skur til haveaffald mm.

Gymnasielæren er stærkt viklet ind i manden og forelsker sig hurtigt i ham. Grundet hendes overvældende følelser, har hun tendens til at hurtigt blive jaloux. Problemet er, at manden er ti år ældre, er gift og er far til en ung pige.

Samtidig med at hun skal passe sit nye arbejde, er hendes forbudte kærlighed præget af intens seksuel drift mellem dem begge, hvilket gør det svært for hende a tage titlen som lærer, grundet hendes svag evne til at fokusere og slå sig ned, da hun tænker og dagdrømmer om manden hele tiden.

Uddrag
Læseren får intet at vide om gymnasielærens ydre og indre karakteristik. Dog kunne man tænke, at hun var forholdsvis imødekommende og attraktiv, da hun hurtigt faldt i snak med en fremmed mand i toget.

Eleverne som hun underviser, er også utrolig nysgerrige på hende, da de bliver ved med at spørge indtil hendes privat liv. ”eleverne i min kontaktklasse spørger meget: Har du nogen børn? Er du gift? Hvor bor du? Går du i byen? Har du en kæreste?” (side 4, linje 150)

Dette kan tyde på at nogle af drengene måske synes, at hun er lidt interessant at kigge på, nu når hun er ny og ung.

Grundet hendes alder, har hun svært ved at udfylde en rolle som autoritet overfor hendes elever, hvor hun måske føler sig mere på niveau med sine dem end sine kolleger, som er en tand ældre.

Eksempler på dette sker på linje 363 hvor hun fx har mere lyst til pizza frem for jomfruhummer og torskesuppe, og på linje 370, hvor hun undlader at fortælle hendes medarbejder at hun måske kan lugte hash på introturen.

Hun viser også en vis usikkerhed pga. hendes alder, da hun er forholdsvis yngre end hendes kolleger og går med samme tøj som hendes elever. (linje 309-310)

Hovedpersonen er fyldt med begær og længsel. Det eneste hun interesserer sig for i uddraget, er hendes affære hvor vi tydligt kan fornemme hvor forelsket hun er blevet og nærmest har overtaget hendes hverdag. ”jeg har ikke prøvet at ville have nogen på den måde før” (side 2, linje 39).

Dette bliver også understøttet af det faktum, at gymnasielæren har styr på alle de gange de har haft sex (L.36-40, L.113-115, L.141-144). Senere i historien viser hun også tegn på jalousi på ”du’s” kone. (L.417-430).

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu