Indledning
Syndefaldsmyten har inspireret mange forskellige forfattere gennem tiderne, i mange forskellige noveller.

Syndefaldsmyten er et tema som fortæller om overgangen fra det ubevidste til det bevidste. “Hed august”er skrevet af Knud Holst, og den blev udgivet i novellesamlingen min ”bedste fars nat” i 1978.

I hans novelle er temaet overgangen fra barn til voksen, hvor han skriver om en dreng, der hedder Aksel. Aksel er på vej hjem fra sin bedstemor og på hans rejse møder han en pige, som sætter ham gennem denne udvikling.

Udover det, kan intet menneske leve i komplet uskyld. Vi gør alle ting, vi ikke er stolte af, de der siger andet lyver.

Især unge mennesker har tendensen til at tænke ”en gang kan vel ikke skade...”, problemet er bare, at der intet er at gøre, hvis skaden først er sket.

Historien om Adam og Eva og syndefaldet, er et billede på det liv vi mennesker alle sammen lever. Alle fejler, alle begår synder.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Præsentation af teksten
Fortæller og synsvinkel
personkarakteristik
Motiv og tema
Hensigt
Perspektivering

Uddrag
Novellen er fortalt i datid af en jeg-fortæller. Dette ses blandt andet i sætningen ”Jeg kom som regel gennem byer jeg ellers så og knap nok kendte…” linje 12.

Fortællingen er fortalt med en indresynsvinkel, altså er den set ud fra Aksels perspektiv. Hele teksten foregår ud fra Aksels synsvinkelog det er derfor hans vurdering på episoden der er udspiller handlingen.

Handlingen er fortalt medet bagudsyn, hvilket vil sige at fortælleren godt ved, hvad der kommer til at ske.

Det mest tydeligeeksempel på dette er, når der flere gange i novellen står ”dengang…”. Fortælleren fremstår også, som om han er blevet klogere siden episoden udspillede sig.