Indholdsfortegnelse
Lav en virksomhedskarakteristik af Nintendo.

Hvorfor Nintendo med deres Wii i stand til at konkurrere mod Playstation og Xbox på trods af, at de blot er en lille virksomhed? Kom herunder ind på kernekompetence og konkurrencemæssige fordele

Analyser 3 forhold fra virksomhedens omverden, som du mener er særlig centrale for Nintendos fremtidige konkurrencemæssige forhold.

Uddrag
Nintendo Co., Ltd. Er et japansk firma, som er globalt førende inden for interaktiv underholdning. Virksomheden blev grundlagt i 1889.

Stifterne bag virksomheden er Fusajiro Yamauchi, som startede med at producere håndlavede Hanafuda-kort. Virksomheden brød for alvor igennem i 1980'erne, da spilgiganten udkom med Nintendo Entertainment System, som er en spillekonsol.

Nintendo bygger på at skabe kundeloyalitet ved at levere kvalitetsprodukt. De har derfor et stærkt engagement i kvalitet.

Nintendos mission for år 2020 er at skabe en fremragende kundeoplevelse, at skabe produkter af høj kvalitet samt at skabe forbedring af samfundet.

Nintendo er en produktionsvirksomhed, som producerer spillekonsoller, videospil og markedsfører både software og hardware.

Virksomheden er videospil verdens ældste aktør, og har globalt over 3.000 ansatte. De har solgt omkring 2 milliarder spil på verdensplan.