Nattergalen | Analyse | H.C Andersen

Indledning
Nattergalen er en tekst skrevet af den legendariske forfatter og digter, H.C Andersen. Udgivet den 11 november 1843, er det et meget grundlæggende punkt, indenfor Andersens litterære diskografi.

Skrevet under Romantikken - den litterære periode mellem 1800 - 1870 har dette eventyr et meget konkret budskab, da det er et folkeeventyr.

Indholdsfortegnelse
Komposition:
Synsvinkel og fortæller:
Personkarakteristik:
- Kejseren:
- Nattergalen:
Perspektivering:

Uddrag
Fortælleren er i tredjeperson,som er også kendt som “fluen på væggen”. Fordelen ved at fortælle et eventyr i tredjeperson, er at man får et mere objektivt synsvinkel, hvilket kan gøre et eventyr meget mere realistisk.

Man får mange detaljeret beskrivelser af naturen og omgivelserne. Det er set fra meget ydre synsvinkel, da man ikke får et klart indblik i karakterernes tanker.

Man får et par små indsigt i personernes følelser og moral, f.eks på s. 3 L. 15 står der “Jeg får vand i øjnene derved, det er ligesom om min moder kyssede mig”, Følelser bliver meget tydeligt vist.

Der bliver vist et form for nostalgi og ydmyghed og dette er med til at skabe et emotionelt atmosfære. På s. 9 L. 37 står der “Altid må du blive hos mig”.

Her viser kejseren taknemmelighed og ydmyghed over, at nattergalen kommer tilbage, selvom at han i første omgang ikke værdsatte den.

---

Kejseren: Ud fra at gennemlæse dette eventyr flere gange, ville jeg mene at Kejseren at den vigtigste person i eventyret. Det er ham som har magten, og man ser ham gå igennem en markant udvikling.

Man ser ham i starten af eventyret, at være en meget stærk mand og meget selvsikker omkring sin position i kongeriget. Men senere i eventyret bliver han syg og banker på dødens dør. Gennem

Nattergalen bliver han rask og en mægtig kejser igen. Kejseren bliver også beskrevet som en meget følsom mand, da han på s. 4 L. 25 “får tårerne i øjnene, af Nattergalens smukke stemme”.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu