Indledning
Novellen Natteløberen handler om den frivillige Aaron, som underviser en sjette klasses piger for Fredskorpset i Kenya. Denne sjette klasse har et dårligt ry blandt hans kollegaer og ingen har lyst til at undervise dem.

Aaron får sin sag for, da han for første gang skal undervise pigerne. De gør nar ad ham, kaster ting efter ham og har ingen respekt for ham.

Han får fortalt, at han kan slå dem over benene, hvis de ikke opfører sig ordentligt, men den slags straf er Aaron ikke tilhænger af.

Efter at have haft pigerne et par dage bliver han mere og mere frustreret og sindssyg. Han har heldigvis en ven, som hedder Grace.

Hun er vokset op i Kenya og har selv gået på den samme skole, så hun fortæller historier om livet der og forklarer hvordan man skal gøre tingene. Hun er den eneste han har at tale med, og de er sammen hver eneste aften.

Indholdsfortegnelse
Miljø:
Personkarakteristik af Aaron:
Forholdet mellem personerne:
Tema:
Fortolkning:
Perspektivering til forfatteren:

Uddrag
Miljø:
Miljøet i novellen bliver ikke direkte beskrevet, udover at vi bliver oplyst om, at de befinder sig i Kenya. Han underviser på en skole, som hedder Butula Primary School , hvilket er en religiøs pigeskole.

Den ligger i en landsby, og han bor i en lille kummerlig bolig, hvor der ligger indtørrede kadaver og lort fra flagermus overalt.

Det sociale miljø på skolen er meget anderledes, end hvordan vi kender det fra det danske skolesystem. Han kommer ind i en sjette klasse, hvor eleverne ingen respekt har for ham eller andre autoriteter.

Her er det normalt at slå eleverne, når de ikke opfører sig ordentlig, men dette kunne Aaron ikke få sig selv til. Miljøet er ret barskt, og man kan fornemme, at disse børn ikke er opdraget på samme måde, som vi danskere.

Mange af børnene er også forældreløse og skal passe deres søskende og tjene penge til familien. Derfor kan det måske virke ligegyldigt eller umuligt for dem at få en uddannelse, og bestemt ikke normalt, da mange af deres forældre formodentlig heller ikke er uddannet.

Det kulturelle miljø er også anderledes, end det vi kender til, her i Danmark. De er religiøse og tror på det overnaturlige, og det kan man fornemme ved at de siger at ”djævelen er i dem” , altså de umulige skolebørn. Derudover tror de på hekse, og at man bliver forbandet, hvis man ”synder” .

Personkarakteristik af Aaron:
Aaron er en ung amerikansk mand, som er rejst til Kenya for at være frivillig for Fredskorpset.

Han ligner en almindelig person fra Vesten med lys hud og blå øjne. Hans indre kendetegn er, at han har normale vestlige værdier og har mere alvorlig tilgang til problemer.