Indledning
Novellen myggestik, af Naja Marie Aidt, er en del af novellesamlingen Bavian, som blev udgivet i 2006. Novellen er en fortælling om samfundets perfekte liv

der hurtig kan gå galt, og ende i en anden slags. Novellen er en postmodernistisk novelle. Det overfladiske i novellen er der meget fokus på, som også er et kendetegn ved den postmoderne litteratur.

Indholdsfortegnelse
Fokus på feedback 3
Kompositionsanalyse 3
Personkarakteristik 4
Miljøkarakteristik 5
Fortællertype 5
Motiv og tema 5
Foretag en perspektivering til Lykke-Per 6
Afrunding 7

Uddrag
Hovedpersonens ydre:
Vi får som sådan ikke nogen beskrivelse af personens ydre. Det betyder dog ikke vi ikke får et indblik af hvordan han ser ud.

Ud fra sin opfattelse af sig selv, og hvordan han hidtil har levet sit liv. Vi får vi indtrykket af ham som en ledertype. En der går forrest og har meget selvtillid. Han har styr på sit job og sig selv.

Hovedpersonen indre:
Han har et meget ungdommeligt overmod ift. sin krops kræfter og styrker. Hen over novellen og jo værre hans sygdomsforløb bliver, opfører han sig umodent

og respektløs overfor folk der holder af ham. Han er også meget dømmende i forhold til andre der ikke ser ud som ham. Derfra får vi også et indtryk af ham som meget dømmende.

Charlottes< ydre:
Vi får heller ikke så meget af vide om Charlottes ydre. Dog ved vi hun er selvstændig, og har børn.

Hun har et sommerhus hun går meget op i. Derfor kan vi godt for et billede af, at hun er meget ordentlig og omhyggelig.

Hun har også en butik hvor der er meget travlt. Dog har hun stadig tid til at pleje sin syge bror. I forhold til hovedpersonens sygdom får vi også nogle lidt overfladiske ting af vide om Charlottes evner. Fx, at hun er god til at lave mad.

Charlotte indre:
Hun er meget kærlig og giver meget omsorg. Hendes bror der har et stort ego, men beder om sin søsters hjælp gang på gang, viser hun er et stort menneske, der også sætter andres behov før hendes egne.

Personerne der optræder i novellen, er går også ind for kategorien som stereotyper, eller flade personer.

Flade personer gennemgår som sådan ikke en udvikling, og vi får ikke et indblik i deres personlige indre, kun det overfladiske. En stereotyp går indenfor en gruppe. Det kan fx. være lederen, som vores hovedperson er.

Miljøkarakteristik
Miljøet i novellen synes vi kendetegnes “overfladisk” som også beskrevet i personkarakteristikken.

Vi bliver introduceret til det perfekte byliv fyldt med overskud. I starten meget af hovedpersonen. At han er velhavende, at han træner, og går op i ham selv.

I løbet af novellen er dette overskud og velhavende liv som Charlotte repræsenterer. Et søskendepar der begge har styr på tingene, hvor den ene bliver slået ud af kurs

og den anden skal være støttende og skal have overskuddet, er også et emne i dagens Danmark.

Det med at tabe ansigt når man har opbygget det, vi som samfund ser som et “perfekt” liv er et kæmpe tabu. Derfor er det oftest de nærmeste der prøver at holde det nede for samfundet.