Indledning
Vi har nok alle støt på følelsen af ikke at føle sig god nok, eller ikke at passer ind. Derfor opbygger vi en facade, for at få vores liv til at se mere perfekt ud, og få det til at ligne at vi har styr på vores liv.

Oftest er sandheden at man ikke har styr på det, så man i stedet får det til at ligne det. Dette ser vi også i novellen Myggestik af Naja Marie Aidt fra 2006.

Her oplever vi hovedpersonen kæmpe imod sine følelser, og få sit liv til at se meget perfekt ud, men i virkeligheden er det en facade. Det ser vi når han går hen og bliver syg, og der er nogen ting der lysnes op for ham.

Uddrag
Igennem novellen virker det til, at hovedpersonen oplever sit liv, passerede forbi, uden følelsesmæssige udsving. “Charlotte havde hængt små guld- og sølv æg på en bukket birkegrene.

Maden var vellykket, vinen var god. Pigerne snakkede om Charlottes butik og om hvor svært det var at finde en god au pair.” l. 18-21 s. 2. Det virker her til at hans liv bare passere forbi, som om han næsten er tilskuer til sit eget liv, uden deltagelse.

Sætningsopbygning ændrer sig meget igennem novellen. Hvis vi tager udgangspunkt i afsnit 17, er novellen er opbygget kronologisk. Sætningerne er detaljerede i forhold til resten af novellen.

Hovedpersonen har gennem sit liv altid være en “alfahan”, men han giver stille og roligt op til sygdommen og overgiver sig. Hans holdning til livet har taget en negativ drejning og er blevet mere dystert og deprimerende.

Teksten giver ikke direkte gentagelse, men den negative indstilling gentager sig flere gange “Han kunne ikke lide maden, han kunne ikke lide lugten, alting var ækelt

man bliver syg af at være her, han rasede” afsnit 17 linje 6. Afsnit 17 gav os et indblik i hvordan hovedpersonens liv skiftede retning.