Mobiltelefonernes mange forbandelser Analyse

Indledning
Den teologiske udvikling har tilbragt en masse goder, som er med til at effektivisere hele verden, men er alt det gode virkeligt så godt?

Erhvervsmæssigt skaber den teknologiske udvikling virkelig en effektiv produktion og distribution, men når man kigger på samfundets borgere, har de så lige så stor gavn af udviklingen?

Det mener Peter Olesen ikke. Han har nemlig skrevet kronikken, ”Mobiltelefonernes mange forbandelser” til Politikken d. 17 marts 2018, hvor han udtrykker kraftigt, hvordan telefonerne sætter en stopper for kontakten til andre mennesker.

Telefonerne er virkelig kommet for at blive, men hvis vores afhængighed til dem er så store, hvad skal der så gøres? Og hvad mener Olesen om dette?

Uddrag
Han omtaler det formentligt som luksus for lidt at lokke læseren til ikke at bruge deres mobil i store mængder.

Han forsætter herefter ved at sige, at han faktisk ejer en IPad, som han er meget glad for, men han har et princip om, at den ikke skal forlade hans hjem (ll. 277-284). Det viser også, at man ikke skal direkte smide det væk, men tappe ned på skærmtiden.

Olesens sprog hælder sig også til den ældre side, hvilket passer godt til hans alder, da han var de 72 år, da han skrev sin kronik.

Han omtaler læseren som ”dem” (l. 8), og han bruger udtryk som ”med det vuns” (l. 175), som er gammeldags at skrive i nutidens tekster.

Det gør teksten utroværdig, fordi den ideelle modtager af kronikken er dem som bruger mobiltelefonerne, som typisk er unge, og når de hører en ældre mand snakke om teknologi

så vil mange af dem bare vende øjne og tænke, at han ikke ved, hvad han snakker om, fordi han er fra en helt anden generation end dem. Man kan også se, at Olesen benytter sig af nogle af appelformerne.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu