”Mobiltelefonens mange forbandelser” | Analyse

Indledning
I følgende vil jeg analysere en kronik skrevet af forfatter og journalist samt tidligere Tv Avisen- studievært, Peter Olesen. Kronikkens overskrift er ”Mobiltelefonens mange forbandelser” og blev publiceret den 17.
marts 2018 i avisen Politiken.

Teksten omhandler den problematik, som i senere tid i allerhøjeste grad har været oppe og vende, nemlig brugen af det teknologiske apparat, telefonen. Slutteligt vil jeg vurdere tekstens gennemslagskraft og diskutere den overordnede problemstilling fra teksten.

Uddrag
Teksten indgår under genren kronik, da skribenten er en person med særlig interesse inden for brugen af telefonen, og da det er en holdningspræget tekst med diverse subjektive meninger. Derudover formår Peter Olesen at få sine læsere til at reflektere over problematikken i sin kronik. Problematikken Peter Olesen berører, er det omtalte emne om telefonbruget.

Han er en ældre herre, der er født i 1946, som han selv nævner på linje 28, der har været vidne til den store omvæltning i samfundet, hvilket han også lægger stor vægt på, da han har personlig indsigt i, forskellen fra dengang han var ung og hvordan man er ung i dag.

Skribenten benævner selv sin vældige irritation af telefonforbruget, og man er ikke i tvivl om sit standpunkt i kronikken.

Hr. Olesen sætter ofte sin egen personlige fortælling i perspektiv, som f.eks. når han drager paralleller mellem, hvordan hans tid som arbejder var, og hvordan tiden som arbejder er nu.

Flere ting tyder på, at han har oplevet flere episoder i sit liv, som har ledt op til kronikken. Hvad den pludselige årsag til at skrive teksten vides ikke, men man kunne godt forestille sig, at det var et spørgsmål om tid, inden hans frustrationer om samfundstendensen skulle på skrift.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu