Mobiltelefonens mange forbandelser | Analyse

Indledning
Kronikken her er skrevet af Peter Olesen og udgivet hos Politiken. Den er fra den 17. marts 2018. Kronikken hedder ” Mobiltelefonens mange forbandelser”

og skribenten Peter Olesen, ligger i artiklen vægt på, menneskets forbrug af mobiltelefoner. I artiklen skriver Peter Olesen om en masse hverdagssituationer, som ville have set en del anderledes ud

hvis vi ikke havde vores mobiltelefoner. For mennesker i denne tidsalder er meget glade for at hive telefonen op af lommen i meget upassende situationer

som for eksempel når man kører bil eller man cykler på sin cykel. Artiklen er selvfølgelig en opfordring til os unge mennesker om, at vi bruger telefonen for meget.

Uddrag
På (linje 79-84) kommer han med en masse gode eksempler på, hvornår og hvor det er uhøfligt at hive telefonen op af lommen.

Jeg er helt enig i, at man skal være opdragen nok, til at kunne lade den ligge, eksempelvis når man går rundt i et supermarked eller er ude at cykle.

Der er mange folk, der står i køen i supermarkedet og fortæller hele køen deres livshistorie. De står og snakker i telefon så højt at ingen kan undgå at høre det, hvilket jeg også selv har oplevet.

Lige netop dette eksempel er jeg meget enig i og jeg mener, at vi burde kunne vente i 10 minutter med at snakke i telefonen.

Der er ikke mange, som tænker over, at det også kan være noget grænseoverskridende for andre folk, som står i køen. Derfor burde man lige tænke sig om en ekstra gang

og vente til at man er kommet hjem eller man har sat sig ud i bilen. Man kunne vente med at fortælle til sin bedste veninde, at man har haft en lortedag.

Men særligt når vi sidder ved spisebordet, er jeg er helt enig i, at den hører til i lommen, uanset om man spiser på restaurant eller om man sidder derhjemme og spiser.

Det er nok det mest uhøflige. Jeg skal dog være ærlig at sige, at det sker selv for mig, at jeg sidder med telefonen, når jeg sidder hjemme med familien og spiser.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu