Menneskets forhold til sociale medier | Essay

Indledning
Er de sociale medier, virkelig så sociale som navnet antyder? Bevares det er da et ”sted” ude i cyberspace, som giver os muligheden for at interagere med vores familier og venner og sågar møde nye bekendtskaber, selv mødregrupper er der plads til i cyberspace. , men hvor socialt er det egentlig?

Hvor meget fratager det egentlig rent socialt det enkelte menneske? Eller giver det i virkeligheden en masse socialt til det menneske der ellers ville ha været ensomt? Og hvad med vores intregritet?

For ikke at tale om sandheden bag det skrevne, hvor pålideligt er der ude på det her SoMe place ude i Cyberspace egentlig? SoMe som på relativ få år er gået viralt og et normalt sted at opholde sig sted.

Uddrag
Man kan næsten føle i den senmoderne verden vi lever i, at det er bydende nødvendigt at have profiler på div. Sociale platforme i dag, både som privat person, og i ens professionelle virke, fordi rigtig meget kommunikation sker via de sociale medier, det er i dag ikke unormalt at en invitation til div.

Privat arrangementer, sker via de sociale medier, det kan være alt fra en fødselsdag til en konfirmation, og mange virksomheder anvender sig af lukkede virksomhedsprofiler

hvor de bekendtgøre arbejdsrelaterede informationer og det forventes uden omtanke for, at der kan sidde medarbejdere, som ikke har en Facebook profil

at alle ser informationerne, selvom at det må konkluderes at teknologiens udvikling på godt og ondt er kommet for at blive og med teknologien er muligheden for at interagere med hinanden via de sociale medier blevet en stor del af manges hverdag og har uden tvivl også forenklet en masse ”arbejdsgange”

hvor publiceringen sker hurtigt og effektivt, hvis man sammenligner det med traditionelle distributionskanaler sammenholdt med traditionelle medier og fortidens telefonbøger som efterhånden er et ukendt klenodie fra det forrige årtusinder

kan man så som virksomhed tillade sig, at forvente at ens medarbejdere har diverse profiler på diverse SoMe platforme? Eller bare en profil, som er arbejdsrelateret?

Vi lever i en kultur, hvor det forventes at vi står til rådighed 24/7 på de sociale medier, men det er svært ikke, at stille sig selv det spørgsmål hvorfor det altid skal være muligt at komme i kontakt med hinanden?,

samtidig med at alt og alle skal holdes opdateret på hvor man befinder sig og hvad man laver.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu