Menneskets forhold til naturen | Dansk Essay | 10 i Karakter

Indledning
Hvad forbinder du med ordet natur? Lad de billeder af natur, der dukker op i dine tanker, stå et øjeblik. Tænker du på noget grønt og frodigt, et træ, en skov? Tænker du på en hvid strand og et blåt bølgeskvulpende hav?

Dine første associationer er sandsynligvis positive og knytter sig til noget idyllisk, da vi som regel forbinder naturen med harmoni, frihed og liv, hvor planter vokser, og dyr lever.

Vi forbinder også naturen med noget sanseligt: Blomsternes dufte, smagen af sommerens modne bær, lyden af fuglenes kvidren, følelsen af sand mellem tæerne, synet af vide horisonter.

Uddrag
Maleriet er en scene fra en gårdsplads på en bondegård. Solen skinner, himlen er lyseblå, en gammel, frodig eg, der symboliserer livets træ, troner midt på gårdspladsen, og mænd

kvinder, unge, gamle, legende børn og husdyr, både de nuttede af slagsen som killingen, ællinger og den velnærede gris og de mere faretruende, som tyrekalven og de store heste

indgår i et idyllisk og harmonisk fællesskab. Forholdet mellem mennesket og naturen er også skildret ved landbrugsredskaberne, som indikerer, at der foregår en opdyrkningen af jorden, måske af de marker

som vi kan skimte gennem portåbningen. Både dyr og mennesker ser sunde og velnærede ud, hvorved menneske-natur-relationen fremstilles som fuldstændig uproblematisk.

På maleriet er alt nydeligt – også småroderiet og ukrudtet – trygt og hyggeligt. Ubehageligheder som fattigdom og sult er fortrængt, hvormed naturen fremstår som et gavmildt spisekammer. Biedermeieridyllen er komplet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu