Menneskets forhold til kærlighed | Analyserende artikel

Indledning
Et gammelt ordsprog siger, at det sværeste at forklare i livet er den mest simple sandhed kaldet kærlighed. Kærlighed kommer i mange faconer og er forskellig fra forhold til forhold.

Men hvad er vores forhold til kærlighed? Vi mennesker søger komfort og tryghed, dette gør nogen gennem kærlighed. Tilknytningskærlighed, altså at man er tilknyttet til nogle og holder af dem, dette kan være ens familie og venner.

Der er denne kærlighed i disse bånd vi har som er for at søge på tryghed og det ligger til menneskets natur at være tryg og være sammen med andre mennesker.

Men er kærlighed mere kompliceret end det gavner for det enkelte menneske? Spiller vores følelser en stor del af vores kærlighed til andre?

Uddrag
Der er også nogle modsætninger nævnt i digtet såsom: skilles ad – leve sammen, op – ned, glæde – sorg. Dette kan indikere at der er både gode og dårlige ting i ægteskabet som er det tætteste handlingsforløbet, er altså om det brudepar, så der er både op og nedture i et ægteskab som de jo netop er trådt ind i.

Der bliver nævnt at det er nemmere at gå igennem de dårlige tider sammen med en man elsker, altså at man er to i stedet for at man skal gå igennem det hele alene, altså at have nogen at snakke med om tingene og klarer nedturene med.

Det er jo et gammelt digt der er tale om, digtet blevet skrevet i 1855, det er klart et kærlighedsdigt og sætter fokus på op og ned ture i et ægteskab.

Digtet har vel stadig en vis relevans selv i dag, da vi ser flere og flere blive skilt i forhold til den gang i 1855 da digtet kom ud.

Det har vel i den forstand stadig en relevans i dag, da det nok benævner nogle problemer i ægteskabet og sætter vægt på at det er nemmere at komme igennem nedturene med en anden, da det vil blive lettere og man ikke bærer byrden på egen hånd.

Burhan G har en sang ved navn ’’Tættere på himlen’’ med Nik & Jay som gæster med på sangen. I denne sang bliver kærligheden ikke vist som en negativ ting overhovedet.

Sangen sætter fokus på at bære en byrde sammen i stedet for at bære byrden alene. Det betyder at det er nemmere at klare nedturene sammen, og herefter nyde opturene sammen også.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu