Meetoo har givet os modet. Vi skal ændre magtens… | Analyse

Indledning
Det er over det hele, på internettet, i aviserne, nyhederne, ja det er alle steder og det sker alle steder. Det er selvfølgelig begrebet #MEETOO jeg snakker om.

Det har været en stor del af de sociale mediers verden, de seneste par år. Flere og flere kvinder står frem og tør fortælle deres historier om krænkelser og sexchikane af magtfulde mænd, hvilket også gør det til det måske mest omdiskuterede emne.

Margrethe Vestager, konkurrencekommissær i EU, giver i hendes kronik ”Margrethe Vestager:” Meetoo har givet os modet. Vi skal ændre magtens maskuline sprog” sin egen holdning på emnet. Artiklen er udgivet 11. april 2018 hos JydskeVestkysten.

Uddrag
Et andet vigtigt formidlingsmiddel er retoriske virkemidler, og dem bruger Margrethe Vestager selvfølgelig også masser af.

Hun bruger f.eks. symboler, da hun referer til biblen ”I Biblen minder Paulus os om, at kvinder skal tie i større forsamlinger”7, her bliver biblen nævnt, og biblen er jo et symbol for noget helligt og noget betydningsfuldt.

Det giver god mening hvorfor hun har valgt at referere til biblen. Hun taler om hvordan hun syntes den mentale model af magt i vores sprog afsløres.

I denne sammenhæng skriver hun at i biblen står der at Paulus fortæller at kvinder skal tie i større forsamlinger. Dette synspunkt lever stadig hos mange mænd i dag, og det indikerer bare, at problemet har stået på mindst lige så længe som biblen.

Hun gør også brug af retoriske spørgsmål, hun siger f.eks.: ”Men vil kvinder så ikke bare bruge, at de er kvinder?”8 Det her er et godt eksempel på et retorisk spørgsmål. Et spørgsmål som hverken forventes eller kræver et svar, men blot giver stof til eftertanke.

Hun gør også brug af både papegøjemodellen og epiforer. Papegøjemodellen bruger hun f.eks.: ”MeToo’s mange, mange modige kvinder...”9 Hun gentager at det handler om mange kvinder, og mange som er blevet udsat for det.

Ydermere bruger hun også anaforer, hvilket er at man starter flere sætninger eller led efter hinanden på samme måde. F.eks.: ” Det er magt, der er afhængighedsskabende. Det er magt, som vil have mere magt.”10

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu