Medina i mediemøllen | Dansk

Indledning
2016 er året hvor den danske sangerinde Medina, for alvor overvejer at kaste håndklædet i ringen og stoppe sin karriere, efter hun på flere medier er blevet udstillet for at udnytte flygtningesituationen til egne fordele. Til Danish Music Awards 2016 sagde hun følgende på den røde løber »Medierne gav mig lyst til at stoppe min karriere.

Jeg synes ikke, at det er værd at blive 'mobbet' på landsplan, lige meget hvad man gør.«. Hele nyhedskredsløbet med Medina som hovedperson, udspringer fra at Medina tilbage i 2015 var på ferie med sin kæreste på den græske ø Kos.

På ferien fik Medina og kæresten lov til at opleve flygtningekrisen helt inde på livet, hvor de så flygtningebåde sejle til og fra. Oplevelsen fik Medina til at ville hjælpe, og før afrejse havde hun allerede aftalt et møde med Folkekirkens Nødhjælp.

Sammen udviklede Medina og Folkekirkens Nødhjælp kampagnen ”Mevation”. Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, beskriver ”Mevation” som »Et initiativ, der skal oplyse og motivere unge til at gøre en forskel.«1. Men mange mener, at en popsanger som Medina ikke bør blande sig i en politisk sag som flygtningekrisen.

Uddrag
Screenshot’et og artiklen “Medina beskyldes for at udnytte flygtningesituationen” er en del af nyhedskredsløbet omhandlende sangerinden Medina. Sammen med journalisten, Abdel Aziz Mahmoud, rejser Medina til Jordan og besøger flygtninge i en lejr kaldet ”Zaatari”. Efter Medina kommer hjem til medie-shitstorm, vælger Abdel Aziz Mahmoud at blande sig i debatten.

Han udtaler »Hun havde været afsted lige meget hvad, og jeg forstår ikke, at nogen kan få ondt i røven over, at hun bruger egen tid og penge på noget, der gavner andre«2. Andre som Mulle Korsholm, kampagnechef i Folkekirkens Nødhjælp, vælger også at udtale sig offentligt til Medinas fordel.

Artiklen “Medina beskyldes for at udnytte flygtningesituationen” er skrevet af Ditte Maltha Mailund i 2016. Artiklen er trykt i Berlingske kort efter Medinas rejse til Jordan. Det er en informerende genre med undergenren nyhed.

Det karakteristiske ved genren er, at artiklen er forholdsvis kort, man får hurtigt at vide hvem, hvad, hvor og hvornår. Skribenten i artiklen forholder sig objektiv og informerer ved hjælp af et interview Medina gav til Ritzau dagen før. Siden denne artikel er der kun kommet flere. Som skrevet er Medina i hård modgang, og derfor tog hun valget i 2017, om at invitere B.T. med til Kenya, hvor hun viser hvordan hun hjælper.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her