Mediechefer kritiserer ideen om konstruktive nyheder | Analyse

Indledning
Vi hører sikkert alle sammen mange nyheder dagligt. Vi lever i en tid, hvor teknologien har gjort det nemmere for os at høre nyheder.

Om man så hører disse nyheder gennem internettet, sociale medier, TV-aviser eller radioaviser, uanset hvor man hører dem fra, kan man alle sammen nemt komme til at tro på det man hører og læser.

Man kan hurtigt blive pessimistiske, når der er dårlige nyheder, og dette vil sikkert påvirke ens dag.

Måske er vi så heldige at vi har alle de midler for at hører nyheder på, men man vil næsten altid blive mødt med dårligt nyt. Problemerne ophober sig i udlandet og herhjemme i Danmark.

Uddrag
I artiklen ”Mediechefer kritiserer ideen om ’konstruktive nyheder’”, der er skrevet i 2010, har Fred Jacobsen interviewet syv danske mediechefer, for at få deres syn på konstruktive nyheder, og der er meget delte meninger om ideen.

Tilbage i 2008 udgav DR's nyhedschef Ulrik Haagerup en kronik, hvor i det mente han, at man som journalist skal turde at supplere de traditionelle nyhedskriterier med konstruktive nyheder.

Men der er også mange, der mener at konstruktiv journalistik er ukritisk ”positiv journalistik”. Sådan lyder det også fra Lisbeth Knudsen, som er koncernchef for Berlingske Media.

Ifølge magasinet 'Fra nyheder til ahaheder' viser hun utilfredsheden for idéen om den konstruktive journalistik.

Hun mener, at man i konstruktiv journalistik prøver at fordreje virkeligheden, hvor den ikke må blive for farlig eller for ubehagelig, selv om det i virkeligheden er noget helt andet.

Hun beskriver det altså som et filter, der i hendes optik fremstilles ”for kunstigt”.Hun mener, at vi i stedet har behov for en mere modtagerorienteret journalistik. TV 2's nyhedsdirektør Michael Dyrby er også kritisk over begrebet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu