Mascot AS | Analyse

Indholdsfortegnelse
1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Mascot A/S.
2017:
2018:

1.2 (10 %)
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018. Se spørgsmål 1.1.

1.3 (5 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018.

1.3 (5 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018.

1.5 (6 %)
Forklar, hvorfor pengestrømme fra driftsaktivitet er væsentlig mindre end resultat af primær drift for Mascot A/S i 2018.

1.6 (4 %)
Vurder, hvilken konkurrencestrategi Mascot A/S anvender.

Uddrag
1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Mascot A/S.

2017:
For virksomheden Mascot A/S var 2017 et rekordår med stor vækst i flere regnskabsposter.

Dette resultat er sket på trods af de dette år har været i gang med åbningen af et ny domicil i Pårup, som har som har været skyld i større omkostninger for virksomheden.

Virksomheden har også oplevet en vækst i arbejdstøjsproducent markedet på international plan i 2017, hvor de lancerede en række nye produkter som blev taget godt imod af deres kunder.

Grunden til at virksomhedens overskud er vokset mere end omsætningen er grundet den højere effektivitet de har opnået i deres fabrik i Laos.

Virksomhedens årlige overskud har også gjort det muligt for dem konstant at geninvestere i virksomheden, hvilket har medført at virksomheden er økonomisk godt kørende, med mulighed for langsigtede investeringer.

2018:
Mascot A/S oplevede i 2018 endnu et rekordår og i et større omfang end de havde regnet med.

Denne vækst skyldes tålmodige investeringer gennem et årti i teknologi og optimering af arbejdsprocesser, samt opnår de nu også betydelige stordriftsfordele.

Der er dette år også udsigt for ansættelse af flere medarbejder i virksomhedens afdeling i Pårup

2018 var ligeledes også året hvor virksomheden flyttede fra syv forskellige adresser til en enkelt, samt investerede de stort i et nyt fuldautomatisk lager og anlægsaktiver der også blevet integreret i virksomhedens afdeling i Pårup i primo 2018.

Virksomheden øgede også deres effektivitet ved hjælp af automatisering i regnskabsåret, dette var tilfældet både i deres fabrikker og lagere.

Denne udvikling har især haft en effekt på virksomhedens lageromkostninger som har oplevet et betydeligt fald.

De har dog oplevet udsving i kost- og salgspriser pba. lønstigninger i produktionslandene, hvilket de delvist har modkæmpet med effektiviseringen.

Mascot A/S har også oplevet en stor succes med deres eget trykkeri som i 2018 udgjorde 60 medarbejdere, men pba. udviklingen ville der snart være nye stillinger i virksomheden, trods automatiseringens overtagelse af arbejdsopgaver.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu