Mao Zedong | Essay | 12 i karakter

Indholdsfortegnelse
Min motivation
Maos unge år
Socialismen blomstrer i Mao
Mao Zedongs vej til magten
Den lange march
Kan man virkelig snakke om at Kina gik ind i en bedre tid?
Det store spring fremad
Kildekritik:

Uddrag
Jeg er ung i en verden, der virker opdelt. Dem mod os. Mine værdier mod dine værdier. Verdenssyn mod verdenssyn. Og ofte i medierne er det Os mod Kina!

Jeg er nysgerrig på, hvilket land, kultur og historie, der gemmer sig bag det billede af Kina, der bliver vist i medierne i dag.

Kina som en kæmpe stormagt, der kan overtage hele verdensøkonomien, Kina der er snu og ikke altid fortæller sandheden

Kina med et styre der virker hårdt og udemokratisk på så mange måder men også Kina en kæmpe økonomi, der kan overtage det hele…, hvis vi ikke passer på.

Min historieopgave vil være et nedslag i dette kæmpe lands moderne historie – hvad var dets største ændring, og her kan man ikke komme uden om Mao. Mao Zedong.

---

Mao Zedong blev født den 26. december 1893 I provinsen Hunan i Kina. Han voksede op i landsbyen Shaoshan, og han var søn af en af de mest velhavende familier i Shaoshan.

Det Kina som Mao voksede op i var underlagt kejserstyret under Qing- dynastiet. Kejser Puyi var som en Gud og levede i ekstrem rigdom og overdåd.

Dette var i modsætning til den største del af den kinesiske befolkning, der oplevede hungersnød og meget dårlige levevilkår.

Mao blev i en tidelig alder meget inspireret af tanken om at revolutionere sit land. Han læste bøger og historier om personer såsom George Washington og Napoleon Bonapartes.

Mao blev til at starte med inspireret af et nationalistisk og repræsentativt demokratisk styre, hvilket senere hen ville ændre sig.
.
I 1911 flyttede Mao til Changsha og begyndte i mellemskole. Byen Changsha var meget præget af revolutionære følelser og en modstand mod kejser Puyis undertrykkende enevælde.

Det var i disse år fra den 10. oktober 1911 til 12 februar 1912 at Xinhai-revolutionen fandt sted. Revolutionen gik ud på at vælte Qing-dynastien og vælte kejserstyret som havde styret Kina i 4000 år.

Mao støttede op om den republikanske revolution, og han deltog ude på slagmarken som soldat. Den 12. februar 1912 lykkedes det dem at afskaffe kejseren, hvilket blev begyndelse på Republikken Kina.

Efter Mao havde været soldat i 6 måneder og efter at borgerkrigen var slut, fortsatte han sin videns søgen og faldt over en avisartikel om socialisme af Jiang Kanghu.

Mao læste mere om socialismen, men han var stadig ikke helt overbevidst om ideen. Det kan skyldes, at nabolandet Rusland stadig var styret af zarstyret, og ingen andre lande havde et socialistiskstyre.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu