Malerier efter krigen i 1864 terminsprøve

Indledning
”Hvad ud ad tabes, skal indad vindes” - H.P. Holst. Dette var sige måden, efter Slaget på Dybbøl i 1864, som var det afgørende slag i den anden slesvigske krig. Krigen omhandlede uenigheder om henholdsvis Slesvig og Holsten.

Danmark ville gerne beholde Slesvig, men udelade Holsten. Danmark havde vundet 3 årskrigen, hvilket gav et overmod. Dette tog de preussiske hære til egen fordel.

Denne krig havde både en betydning for Danmarks grænser, da Danmark mistede Slesvig, Holsten, Lauenborg til Tyskland, men også en betydning for Danmark som en nation. Tabet af denne krig resulterede i nationalromantikken.

I 3 malerier fra eftertidens syn på krigen, illustreres det danske nationale sammenhold ved Slaget på Dybbøl. Her vises et realistisk billede af Slaget på Dybbøl.

Uddrag
Titlen for dette maleri er enkel og beskrivende. Den er forbundet til handlingen, eftersom den beskriver selve begivenheden og tidspunktet som illustreres på maleriet.

Titlen hænger derfor også sammen med temaet som er krig, eller mere præcis den anden slesvigske krig.

Sonnes budskab gennem dette maleri er at vise en realistisk side af romantikkens tid. Eftersom man forskønnede Danmark gennem kunsten, viste man ikke de barske forhold under krigene.

Det er dette som Sonne viser gennem hans maleri ”I Dybbøls Skanser i April 1864”.

Oliemaleriet ”Ottende Brigades Angreb ved Dybbøl 18. April 1864” af Wilhelm Rosenstand illustrerer også barske og realistisk forhold under Anden Slesvigske krig i 1864 ved slaget på Dybbøl.

I forgrunden ses flere sårede og døde danske soldater, samt flere soldater der drager i krig mod preusserne. Derudover ses det danske flag Dannebrog, bliver holdt højt oppe af en dansk soldat.

I mellemgrunden ses utallige danske soldater som også løber mod preusserne. Baggrunden er himlen og hvide skyer samt gråt røg. I mellemgrunden er der flere vandrette linjer, hvilket ses gennem våbnene, som soldaterne har i hænderne.

Vægten på maleriet er i forgrunden hvor soldaterne er ekstra tydelige. Dette gør, at der kommer mere fokus på de forreste soldater, og de sårede som ligger på jorden.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu