Mændene der plyndrede Europa | Analyse | Mads Ellesøe

Indledning
”Det er røveri” sådan siger professor Christoph Spengel i international skatteret i dokumentar- filmen ”Mændene der plyndrede Europa”, som er udgivet i 2018 af DR.. Instruktøren er Mads El- lesøe.

Dokumentarfilmen handler om Europas stør- ste kup. Kuppet blev styret af nogle af de øverste i finansverdenen.

Kuppet gik ud på at internationale finansfolk fra Frankfurt, London og en masse andre lande med store banker stjal fra Europas statskasser.

Uddrag
Manden med masken som vi både ser men også bruges som voiceover hvilket også er et genretræk fra den deltagende dokumentar.

Doku- mentaren er dog stadigvæk en dybdegående doku- mentar fordi at manden med masken er medvir- kende og ikke afsenderen.

Titlen ”Mændene der plyndrede Europa” giver et rigtig negativt indtryk af dokumentaren. Intruktøreren har det med at ud- stille de her rige finansmænd som følelses kolde, og viser nogle billeder af eksklusive biler og boli-ger så det ligner de bruger pengene på dem selv (15:40, 16:50)

Manden med masken er med til at give os empati fordi vi godt kan se han bliver på- virket af at tale om det.

Det virker til at han har haft det hårdt og at det er et stort pres at være en del af sådan et miljø. I dokumentaren er der brug af underlægningsmusik gennem hele dokumentaren.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu