Luftfartsselvskaber | Analyse | 12 i karakter

Indledning
I denne opgave vil jeg analysere Ryanairs interne situation ved hjælp af en SWOT-analyse og derefter forklare hvorfor virksomheden har succes

dertil vil jeg undersøge hvordan Ryanair får indtægter, her vil jeg blandt andet se på deres ekstra pakker. Tilslut i case 2.4 vil jeg opstille et forretningsmodellærred for Ryanair.

Jeg vil i case 3.2 opstille et skema og ud fra det analyserer hvilke faktorer i Norwegians afhængige omverden, der påvirker virksomheden.

Dertil vil jeg udarbejde en PESTEL-analyse med udgangspunkt i luftfartsbranchen i Danmark, til slut vil jeg komme med en konklusion for den samlede opgave.

Indholdsfortegnelse
Indledning 3
Case 2.4: På studierejse med Ryanair 3
- Notat af analyse 3
- SWOT-analyse af Ryanair 3
- Interne forhold 3
- Eksterne forhold 5
- Undersøg Ryanairs indtægter 6
- Opstil forretningsmodellærred for Ryanair 7
Case 3.2: Luftfartsselskabet Norwegian 9
- Opstil skema 9
- Udarbejd PESTEL-analyse 10
Konklusion 13
Bibliografi 14

Uddrag
Meget af Ryanairs personale er eller har været utilfredse med arbejdsforholdene hos Ryanair, pga. lav løn og dårlige arbejdsvilkår hvilket, har resulteret i at personalet flere gange har strejket.

I 2018 blev der skrevet en artikel i samarbejde med en Ryanair-ansat, som klagende over de dårlige forhold, han udtalte blandt andet at han arbejdede under irsk lovgivning

hvilket betød at selvom at man var bosat i et nordeuropæiskland og skal betale høj skat og har høje leveomkostninger.

Lønnen fulgte ikke med og de havde ikke de samme rettigheder, som andre arbejdstagere i landet for eksempel havde de ikke samme ret til ferie, barns første sygedag og løn under sygdom osv.

Den ansatte og hans kollegaer udtrykker også at de var trætte af at de kun fik løn, for den tid hvor flyende er i luften og ikke får meddelelse om, hvis det fly er forsinket

hvilket betyder at hvis man mødte op på arbejde og flyet var forsinket i 3-4 timer, ville man ikke få løn for den tid. Dog udtaler Ryanair i slutningen af denne artikel at medarbejderne ikke har dårlige vilkår

de tjener op til 300.000 kr. om året og at de netop var i gang med at forhandle, med de forskellige europæiske fagforeninger. Jeg har desværre ikke kunne finde noget efter 2018, så det er svært at sige om forholdene er blevet bedre.

---

Undersøg hvordan Ryanair får indtægter. Kig på virksomhedens hjemmeside. Når man rejser med Ryanair, betaler man ikke kun for billetten.

Hvis man vil have en kuffert med, er der ekstrabetaling, ligesom det er muligt at købe andre tillægsydelser.

På hjemmesiden kan du bl.a. også se, at Ryanair linker kunderne videre til leje af bil, hoteller etc., som alt sammen er indtægtsgivende for dem.

Ryanair har nogle forskellige pakker, prisen på disse pakker bliver lagt til den oprindelige pris, som er prisen på pakken Value

med pakken Value, har man lov til at rejse med en lille taske under sædet, dette er den billigste pakke, derefter kommer pakken Regular.

Pakken Regular er perfekt til de korte ture her får man reserveret et sæde og adgang til at have 2 håndbagagetasker med, en på højst 10 kg og en mindre taske ved siden af.

Ryanair tilbyder også pakken Plus, her får man også reserveret et sæde, man får gratis indtjekning 40 min før afrejse

med denne pakke har man adgang til en større bagage på 20 kg som tjekkes ind ved skranken, deroveni har man også lov til at have en mindre taske med der kan være under sædet i flyet.

Ryanair tilbyder også en større pakke til hele familien, nemlig Family plus her har man reserveret sæder hvilket er gratis for børn under 12 år, alle har lov til at have en bagage på 10 kg med

som skal afleveres ved indtjekningsskranken før sikkerhedskontrollen, man har også adgang til at have 2 kufferter på højst 20 kg med til hele bookingen og en lille taske der kan være under sædet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu