Løvbjerg Supermarked AS | Analyse

Indholdsfortegnelse
Aflevering 1 VØ
Spørgsmål 1
Redegør for, hvilke interne og eksterne forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Løvbjerg Supermarked A/S med udgangspunkt i det vedlagte materiale.

Spørgsmål 2
Analyser, hvordan de interne og eksterne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018.

Spørgsmål 3
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018.

Spørgsmål 4
Forklar, hvorfor afkastningsgraden falder fra 3,3 % i 2016 til 2,8 % i 2018.

Spørgsmål 5
Vurder, hvilke vækststrategier Løvbjerg Supermarked A/S anvender.

Spørgsmål 6
Vurder, hvor i værdikæden Løvbjerg Supermarked A/S er særligt værdiskabende.

Uddrag
De interne forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Løvbjerg Supermarked A/S er at flere af kunderne har efterspurgt at der er en slagter i butikkerne som derved også har gjort at de har skulle ansætte mere personale.

Derudover har Løvbjerg Supermarked A/S også ombygget deres Trøjborg-butik i Aarhus. Kæden har siden 2014 iværksat flere tiltag som Bl.a. er at der er kommet mere fokus på ferskvarer og de har investeret i nyt inventar til de forskellige butikker.

I 2017 skiftede kæden grossist som også gjorde at kæden skiftede over halvdelen af deres varer ud hvilket også har givet dem en del omkostninger.

De eksterne forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Løvbjerg Supermarked A/S er blandt andet de lovkrav der blev lavet omkring køle og frostanlæg og det skal udskiftes i mange af butikkerne.

---

Det der har påvirket indtjeningsevnen er blandt andet personaleomkostningerne som er steget med 10 procent på de to år, det er blandt andet fordi at kæden har ansat flere folk i og med at de har fået slagtere i flere butikker.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu