Livet kan ikke genbruges | Analyse | Rikke Henriksen

Indledning
Kronikkens titel er ”Livet kan ikke genbruges”. Denne kronik er skrevet af bilmekanikeren Rikke Henriksen, og er udgivet af Politiken den 31. juli 2016.

Kronikken handler om det forhastede og stressede liv, mange af os i dag lever i. Teksten er personlig, da den er skrevet fra skribenten Henriksens eget synspunkt, erindringer samt hendes oplevelse af hvordan hverdagen har udviklet.

Verdenen er ifølge hende blevet forhastet og affekteret kontra de grundlægende værdier vi som befolkning burde have.

Henriksen reflekterer over hverdagen i dag og kommer med eksempler på, hvordan hverdagen kunne se ud, hvis vi alle ”steg af bumletoget”, satte farten ned og nød udsigten fremfor at ”turen” handler om at komme hurtigst muligt fra a til b.

Uddrag
I Henriksens kronik ”Livet kan ikke genbruges” er skribentens fokus, hendes egen subjektive synsvinkel. I den forbindelse prøver hun at sprede hendes egen holdning om at satte farten ned

se på hvilke værdier der vigtige for individet og tænke over vores forbrug. Derfra sætter hun fokus på at genbruge, som man gjorde i 60’erne eller for 100 år siden.

I Henriksens måde at skrive på, sætter hun spørgsmålstegn omkring den måde vi lever på, det gør hun igennem at beskrive den måde hun ser samfundet på i dag

samt beskrive hvilke muligheder der er i samfundet. Hendes motiv er, at hun ikke selv ønsker at være en del af et samfund, der er præget af forbrug og kapitalistiske værdier.

Hun kommer med flere eksempler på, hvordan samfundet kunne se ud, hvis vi sætter farten ned og fokuserer på at bruge tid med familie og venner

fremfor for at tjene penge for at kunne forbruge. Dette er Henriksens egne erfaringer og meninger, sm kronikken er bygget op omkring.

Henriksen er ikke neutral i hendes måde at skrive på, da det ikke er alle aspekter og nuancer af sagen, der bliver beskrevet, eksempelvis de gode sider ved vores forbrug og fordelene der kommet siden 60’erne.

Der bliver ikke kommenteret på, hvorfor samfundet har udviklet sig, som det har - hvor der eksempelvis i modsætning til hendes forslag om verdens skulle være, så er der kommet langt mere fokus på tolerance og mangfoldighed.

Det nævnes heller ikke, hvilke positive ting forandringerne, gennem tiden, har medført i forhold til de udfordringer, der prægede samfundet i den tid, hvor vi levede

som Henriksen beskriver som værende bedre, i vores tid er der kommet denne globalisering og internationalisering som resultat af dette forbrug som forbedrer levevilkårene, som eksempelvis er en nuance der ikke er taget med.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu