Indledning
Jeg har valgt at lave en analyse af novellen ”Lige i vandkanten”. Den er skrevet af Claire Keegan og er oprindeligt en del af Keegans novellesamling Antarctica udgivet i 1999.

Efterfølgende er novellen blevet en del af novellesamlingen ”Fødselsdagshistorier” fra 2013 af Haruki Murakami.

I denne opgave vil jeg komme ind på genretræk, fortællersynsvinklen, kompositionen, tiden, miljøet, persongallariet, titlen, temaer og perspektiveringer.

Uddrag
Han ærgrer sig over at han ikke bare er hjemme i Cambridge og slapper af med t-shirt på og en øl i hånden. Han hører moren og stedfaren skændes ”jeg advarer dig Richard

lad det ligge” der er noget moren prøver at undgå der bliver talt om. Hovedpersonen tænker meget på sin afdøde bedstemor som han holdt meget af.

Han boede hos hende under forældrenes skilsmisse, og de var tætte. Der er flere steder i teksten hentydninger til at hovedpersonen er homoseksuel.

Moren kalder ham ”ballets dronning”, stedfaren kommer hele tiden med dumme og sarkastiske bemærkninger om homoseksuelle og ”bøsserøve”

hånlige bemærkninger om hvorfor han aldrig har en sød pige med hjem og til sidst hvor hovedpersonen tænker på de unge mænd i Cambridge.

Det er derfor han ikke føler sig godt tilpas i hjemmet, den tydelige mangel på accept og respekt fra stedfaren. Hovedpersonen beskrives som en kærlig og sød dreng.

Kys og kram til moren, det at han overhovedet deltager ved sådan en familiesammenkomst selvom han ikke har lyst, viser at han gerne vil have at de har det godt sammen.