Indledning
Jeg har valgt at lave en analyse af novellen ”Lige i vandkanten”. Den er skrevet af Claire Keegan og er oprindeligt en del af Keegans novellesamling Antarctica udgivet i 1999.

Efterfølgende er novellen blevet en del af novellesamlingen ”Fødselsdagshistorier” fra 2013 af Haruki Murakami.

I denne opgave vil jeg komme ind på genretræk, fortællersynsvinklen, kompositionen, tiden, miljøet, persongallariet, titlen, temaer og perspektiveringer.

Uddrag
Det er derfor han ikke føler sig godt tilpas i hjemmet, den tydelige mangel på accept og respekt fra stedfaren.

Hovedpersonen beskrives som en kærlig og sød dreng. Kys og kram til moren, det at han overhovedet deltager ved sådan en familiesammenkomst selvom han ikke har lyst

viser at han gerne vil have at de har det godt sammen. Han tænker også kærligt på sin bedstemor, og passer særlig godt på de manchetknapper hun forærede ham inden hun døde.

Han studerer på Harvard og er den bedste i sin klasse, han bliver genert når moren stolt praler af ham, og det viser at han er ydmyg.

Han bliver irriteret når stedfaren kalder ham ”Harvard” i stedet for han rigtige navn, han vil anderkendes for HVEM han er, og ikke for hvor han går i skole eller hvor dygtig han er til det.

Af det ydre beskrives han som ”hans hvide skjorte ser fantastisk ud mod den solbrændte hud” Desuden er han i god form, han svømmer 1 km ud til revlen, og tilbage igen, hver eftermiddag.