Lige i vandkanten af Claire Keegan | Novelleanalyse

Indledning
Jeg har valgt at lave en analyse af novellen ”Lige i vandkanten”. Den er skrevet af Claire Keegan og er oprindeligt en del af Keegans novellesamling Antarctica udgivet i 1999.

Efterfølgende er novellen blevet en del af novellesamlingen ”Fødselsdagshistorier” fra 2013 af Haruki Murakami.

I denne opgave vil jeg komme ind på genretræk, fortællersynsvinklen, kompositionen, tiden, miljøet, persongallariet, titlen, temaer og perspektiveringer.

Uddrag
Hovedpersonen tænker meget på sin afdøde bedstemor som han holdt meget af. Han boede hos hende under forældrenes skilsmisse, og de var tætte. Der er flere steder i teksten hentydninger til at hovedpersonen er homoseksuel.

Moren kalder ham ”ballets dronning”, stedfaren kommer hele tiden med dumme og sarkastiske bemærkninger om homoseksuelle og ”bøsserøve”

hånlige bemærkninger om hvorfor han aldrig har en sød pige med hjem og til sidst hvor hovedpersonen tænker på de unge mænd i Cambridge.

Det er derfor han ikke føler sig godt tilpas i hjemmet, den tydelige mangel på accept og respekt fra stedfaren. Hovedpersonen beskrives som en kærlig og sød dreng.

Kys og kram til moren, det at han overhovedet deltager ved sådan en familiesammenkomst selvom han ikke har lyst, viser at han gerne vil have at de har det godt sammen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu