Lige i vandkanten af Claire Keegan | Analyse

Indledning
”LIGE I VANDKANTEN” er novelle skrevet af Claire Keegan. Novellen er originalt skrevet på engelsk, men oversat til dansk, og er en del af novellesamlingen Antarctica.

Efterfølgende er novellen blevet en del af Fødselsdagshistorier i 2013. Claire Keegan er født i 1968 og er en irsk forfatter kendt for sine prisvindende noveller.

Uddrag
De mest omhandlede personer i novellen er drengen, moren, stedfaren og bedstemoren. Drengen er en 19-årige studerende dreng, som nyder sin egen tilstedeværelse.

I starten af novellen bliver drengen beskrevet ”Her til aften står han ude på altanen; hans solbrændte hud ser fantastisk ud mod den hvide manchetskjorte.”

Som nævnt får man en fornemmelse om at drengen nyder sin egen tilstedeværelse og mindre antal af venner idet, dette bliver beskrevet ”han undrer sig over, hvorfor han kom

når han kunne have været i Cambridge nu iført T-shirt og shorts, med en australsk øl i hånden og et spil skak på computeren.”

Som læser skaber vi et indtryk af drengens seksualitet, da i starten af novellen kommer dette ”han bliver ude på stranden og betragter de badende bag solbrillerne

optoget af unge mænd med vaskebrætsmaver, som går ved vandet.” og moren siger ”Du bliver ballets dronning”.

Hvilket kan være en baggrund for hans homoseksualitet. Stedfaren træder ind med en negativ stemning førende hen til drengens seksualitet, som ”og for et militær uden bøsserøve!”.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu