Lego | Analyse | Virksomhedsanalyse

Indledning
LEGO A/S er en børsnoteret og familieejet virksomhed der i 1932 blev stiftet af danskeren Ole Kirk Christiansen og har siden hen vokset sig til at blive en af de mest anerkendte legetøjsbutikker i verden.

Oprindeligt lavede virksomheden lejetøj af træ, men i 1949 begyndte de produktionen af plastiklejetøj.

LEGO-koncernen ejes med 75% ad KIRKBI A/S som er et holdnings- og investeringsselvskab ejet af familien Kirk Kristiansen og de sidste 25% af virksomheden er ejet af LEGO-fonden.

Uddrag
For at rette op på år 2004 startede virksomheden med at tilpasse deres omkostningsniveau og flyttede produktionen til blandt andet Tjekkiet, Mexico og Ungarn for at sparer på produktionsomkostningerne.

Udover det havde de især fokus på deres produkt og udviklede hjemmesiden LEGO Club hvilket var med til at tiltrække endnu flere kunder verden rundt.

Hvis man kigger på virksomheden i 2020, har LEGO-koncernen igen formået at forbedre deres resultater og har igen sat en ny rekord med et overskud på 9,9 mia. kr.

Deres omsætning voksede til 43,7 mia. kr., hvilket er 13 %-points højere end i 2019, samtidig med at deres salg voksede med 14 procent i det første halvår af 2020.

I det første halvår fokuserede virksomheden på investeringer inden for e-handel og produktinnovation hvilket også havde noget at gøre med verdensepidemien og store nedlukninger af dele af verdenen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu