Lego | Analyse

Indholdsfortegnelse
2.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i LEGO GROUP.

2.2 (10 %)
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2017 til 2019. Se spørgsmål 1.1.

2.3 (5 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2017 til 2019.

2.4 (4 %)
Diskuter om udviklingen i gældsandelen er en fordel for LEGO GROUP.

2.5 (4 %)
Forklar, hvorfor af- og nedskrivninger er tillagt resultat før skat ved beregning af pengestrømme for driftsaktiviteten.

Uddrag
2.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i LEGO GROUP.

LEGO har i perioden fra 2017 til 2019 haft en positiv økonomisk udvikling når vi kigger på deres regnskab.

Både årets resultat og deres nettoomsætning er stigende, hvilket er meget positivt. Der er en masse årsager til denne positive udvikling, her er nogle af dem:

En af årsagerne til deres positive udvikling, skyldes deres større fokus i Kina og Dubai. LEGO har åbnet nye kontorer disse to steder, hvilket har givet dem mere selv de to steder.

Selvom coronavirussen gjorde at LEGO var nødsaget til at lukke en fabrik i Kina, har de ikke kunne mærke nogen nedgang i salget, da folk bare begyndte at bestille online via deres webshop.

Da coronakrisen så småt var ved at gå over og LEGO igen kunne åbne i Beijing strømmede tusindvis af kunder ind i butikken.

De havde hele 15.000 kunder bare den første weekend de havde åbent igen. Grundet den store succes LEGO har haft i Kina og Dubai, har de tænkt sig at blive ved med at udvide sig og åbne 80 nye butikker i 18 forskelige byer i Kina.

En anden årsag til deres positive udvikling, er deres investeringer. LEGO har lavet en masse langsigtede investeringer, som f.eks. 150 ny LEGO-butikker, e-handel, digitalt samarbejde og produkter.

Alle disse investeringer har allerede været med til at give dem større omsætning, og vil højest sandsynligt blive ved med det i fremtiden.

Især deres investering i e-handel har været god for LEGO her under coronakrisen, da mange af deres butikker har været lukket.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu