Indledning
Novellen ”Lasagne” af Thomas Korsgaard, er en novelle fra samlingen ”Tyveri” fra 2019. Korsgaard er en dansk forfatter fra 1995. Novellen ”Lasagne” er en novelle om kommunikation, handlinger og adfærd mellem de tre personer der indgår i novellen Rasmus, Laura og Daniel.

Deres indbyrdes kommunikation kan tolkes på mange måder, de siger noget de måske ikke føler, eller gør noget som i virkeligheden har en anden overført betydning.

Som mennesker og levende organismer, er kommunikation en stor del af hverdagen, det er umuligt ikke at kommunikere i et eller andet omfang, når man står overfor et andet menneske.

Uddrag
Da Rasmus begynder at lege med lyset på bordet, viser han gennem sine handlinger barnlighed. Som voksen burde man ikke sidde at lege med tingene på den måde

hvilket også irritere Laura ”Gider du ikke godt lade være med det der,” siger hun, puster lyset ud og trækker det væk fra ham.”

Da Laura og Daniel står i køkkenet og er kærlige mod hinanden, prøver Rasmus at tilbyde vin for at stoppe deres romance de har gang i, for ikke at sidde med en følelse af ensomhed og føle sig udenfor. Rasmus får et afvisende adfærd tilbage fra Daniel ”Jeg har taget en flaske med.”

”Ellers tak,” siger Daniel og vender sig. ”Jeg skal tidligt op i morgen.” Daniel følte sig nok afbrudt i hans handlinger, og prøver at virke afvisende for at vise at han er utilfreds med afbrydelsen.

Rødvinen for Rasmus er enormt vigtig, han føler at det er den der skal bryde isen i aftenens middag. Han gør sig selvstændig for at finde et glas han kan drikke den af

som det var ham der boede der. Han forsøger at få Daniel og Laura til at drikke med ham, for at stemmeningen mellem de tre kan klares lidt op.