Lagkagehuset | Erhvervscase | 12 i karakter

Indholdsfortegnelse
Indholdsfortegnelse 2
Metodeafsnit: 3
Virksomhedskarakteristik: 3
Business model canvas: 4
SWOT: 5
KSF’ere: 5
Handlingsforslag: 7
Konsekvensbeskrivelse af handlingsforslagene: 9
Diskussion om valg af handlingsforslag: 10
Revideret BMC: 11
Revideret SWOT: 12
Kildeliste: 13
Bilag: 14
- Bilag 1: Værdikæde 14
- Bilag 2: De 7 p’er 16
- Bilag 3: Økonomiske situation 17
- Bilag 4: Omverdensmodellen 20
- Bilag 5: Business model canvas 22
- Bilag 6: Konkurrencetragt modellen 24
- Bilag 7: Porters five forces 24
- Bilag 8: Vækststrategi 26
- Bilag 9: TOWS - Opstilling 26

Uddrag
Lagkagehuset er dansk produktionsvirksomhed. I 2008 skabte Ole Kristoffersen og Steen Skal-lebæk i fællesskab lagkagehuset, de havde hver især drevet store og succesfulde bagerier.

Ole i København og Steen i Haderslev. De to har til sammen skabt designet og konceptet som vi kender i dag. Lagkagehuset producerer og sælger brød, kage, kaffe, kolde drikke og andre måltider.

Lagkagehuset befinder sig både på B2C og B2B marked. De befinder sig primært på B2C marked, da de har deres egne butikker, hvor deres produkter bliver distribueret direkte til kunden uden nogen form for mellemled.

Dog befinder virksomheden sig også på B2B marked, da de har en aftale om levering af brød samme dag til nogle udvalgte supermarkeder og til www.nemlig.com, som er deres mellemhandlere.

Lagkagehuset er et aktieselskab, med 107 butikker som er fordelt rundt i landet. Lagkagehuset har to oprindelige ejere Ole og Steen som ejer 1/3, mens resten ejes af FSN Capital.

Siden Lagkagehuset åbnet deres første butik i 2008 har virksomheden oplevet stor vækst i omsætningen og havde næsten en omsætning på 1 mia. kr. i 2019.

Virksomheden er førende indenfor bager branchen og er blevet en stor konkurrent for andre cafeer og bagere i Danmark.

Lagkagehusets formål er at skabe den kompromisløse oplevelse hvor alle faktorer spiller ind. De ønsker brød og kager i høj kvalitet, god personlig service fra et ungt og imødekommende personale

eksklusivt og genkendeligt design med central beliggenhed i hjørneejendomme, et bredt men ikke så dybt sortiment der skal være frisk hele dagen.

---

For at forbedre de økonomiske nøgletal for Lagkagehuset vil det være en mulighed at udvide markedet.

Ved at franchise kan lagkagehuset få franchisetagere til at etablere nye butikker på nye markeder også betale en procentdel af indtjeningen til Lagkagehuset.

På baggrund af det vil det på sigt øge Lagkagehusets omsætning og kendskabet til Lagkagehuset. Vi har valgt at afgrænse markedet til det svenske marked og analysere markedet ud fra en PESTEL-analyse.

P
Sverige er et af de ældste monarkier i verden. Sverige er medlem af Den Europæiske Union og WTO. Det er et af de mest pacifistiske lande i verden og landets politiske stabilitet er meget god og befordrer en smidig drift af forretningsdriften.

E
Sverige er et af de rigeste lande i verden målt i BNP pr. Indbygger $51.615,02 i 2019. Det har en eksportorienteret blandet økonomi, og dets BNP i 2019 var værd $530,83 mia.

Sverige tilbyder et konkurrencepræget markedsklima og en kvalificeret arbejdskraft. Imidlertid er arbejdsløshed, især ungdomsarbejdsløshed, et problem for landet.

S
Sverige er et meget rigt land, og dets folk nyder en avanceret velfærd og sundhedssystem af god kvalitet.

Levestandarden er høj, og både mænds og kvinders forventede levetid er blandt de højeste i verden . Svenskere drikker kaffe og overvåger hvert år en række specielle dage for at fejre mad.

T
Sverige investerer 3% af BNP i forskning og udvikling, hvilket er imponerende. Mange af dets virksomheder og forskere er velbevandrede i grøn teknologi og biovidenskab

E
Sverige er bestemt et af de mest bæredygtige lande i verden; dog har overforbrug af naturressourcer, varer og farlige stoffer negativ indvirkning på miljøet.

Grøn teknologi og biovidenskab er to områder, hvor svenske forskere og virksomheder udmærker sig. Regeringen har oprettet et kontor for biovidenskab dedikeret til at udvikle en national strategi for biovidenskab for yderligere at fremme området.

L
Det svenske retsvæsen er uafhængigt og påvirkes ikke af politisk pres. Landet har en skriftlig forfatning og er gået langt inden for ligestillingsområdet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu