Indholdsfortegnelse
1. Lav en virksomhedskarakteristik for Lagkagehuset. Du skal dels bruge kilderne til opgaven og dels selv finde opdaterede oplysninger fra hjemmeside, artikler mv. Karakteristikken må maksimalt fylde en normalside (2400 anslag)

2. Analyser konkurrencesituationen for Lagkagehuset. Du skal både kigge på konkurrencesituationen og situationen for branchen. Du kan vælge at lave analysen alene ud fra kilderne i opgaven eller selv finde opdaterede oplysninger. Hvis du vælger selv at finde kilder, så husk kildeliste og notehenvisninger.

Skydeskivemodellen
- Samme produkt, samme målgruppe
- Produktkategori
- Samme basale behov
- Alle produkter

Porters 5 Forces (Se bilag 2 for model)
- Truslen for nye udbydere
- Truslen for købere
- Truslen for substituerende produkter
- Truslen fra leverandører
- Konkurrencesituationen på markedet
- Konkurrencemæssig position

Konklusion

Litteraturliste:

Uddrag
Lagkagehuset er et aktieselvskab og et samarbejde mellem Jylland største bager og Sjællands største bager som tilbage i 2008 slog sig sammen og opfandt Lagkagehuset.

Det handler om de to personer Steen Skallebæk og Ole Kristoffersen som sammen skabte Lagkagehuset. De skabte en fusion mellem 2 bagerier efter mange års vision om dette.

Førhen ejede FSN Capital 2/3 dele af virksomheden og de 2 hovednavne 1/3 del. I år 2017 ændrede det sig dog og FSN Capital ejer majoriteten i virksomheden og L Catterton resten altså 20% af virksomheden.

De har røde tal på bunlinjen pt, da de i 2018 foretog en kæmpe investering, dog står det stadig virkelig godt til og udviklingen ser utrolig positiv ud.

Lagkagehuset har butikker i hele verden og i storbyer som London og New York Lagkagehuset prøver at specialisere sig på deres kunder og imødekomme deres kunders behov på bedst mulige måde.

De har stor succes med deres såkaldte ”Klynger” som handler om at produktionen foregår i de største bagerier og bliver efterfølgende leveret ud til filialer i nærområdet.

Ved at benytte sig at ”Klynge-princippet” kan de forskellige klynger tilpasse sig de enkelte steder og dermed se på hvad e forskellige områder i landet efterspørger og ønsker Lagkagehuset er også kendt internationalt hvor de kæmper med de store bagerier såsom Meyer.

Lagkagehusets mission lyder på at give deres kunder en kompromisløs oplevelse, hvad det end må koste. Der er altså ingen undskyldninger for at give den bedste service og oplevelser for deres kunder.

Deres råvare er af højeste kvalitet og alt er altid nybagt og kan imødekomme kundernes behov. Deres vision de 2 grundlæggere var at revolutionere 2 fantastiske bagerier og gøre oplevelsen af et brød så specielt som muligt.

Lagkagehuset tager udgangspunkt i fire principper og hovedord som er baggrund for deres fundament og deres koncept. Hver af disse er definitionen på lagkagehuset og det virksomheden er bygget op på.

Det er disse grundprincipper ”Brød og kager med kant, fokus på personlig service, Håndværksmæssig kvalitet med smagen i centrum og cool indretning i eksklusivt og genkendeligt design med central beliggenhed”

---

Samme produkt, samme målgruppe
Under samme produkt, samme målgruppe findes der Mayers bageri, Emmerys og Holms Bageris ekspansion.

Disse virksomheder er nogen af de største på markedet internationalt også og er nogen af de virksomheder som lagkagehuset konkurrerer med.

De laver det samme som dem selv og har mange af de samme intentioner. De ligger altså under samme produkt og samme målgruppe

Produktkategori
Den næste altså produktkategori, har vi produkter såsom kager, og kaffe som kommer fra forskellige tanke og bakeoff steder, hvor disse ting bliver serveret.

Folk kan i stedet for at kører til lagkagehuset tage en hurtig bakeoff på en nærliggende tank de kører forbi evt, og på den måde kommer de i spil og ligge runder samme produktkategori selvom de ikke er konkurrenter.