Læretid | Analyse

Indledning
”Man bruger ikke for meget tid på klynk. Man møder omklædt til tiden. Forsøger at gøre sit bedste.”

Denne stil indeholder en analyse og fortolkning af et uddraget fra romanen Læretid. Læretid er skrevet af Peder Frederik Jensen i 2012. og omhandler en mand som fra den ene dag til den anden vender op og ned på hans liv, og vælger at tage sin karriere i den modsatte retning.

Uddrag
I forhold til de medvirkende personer i uddraget for vi heller ikke meget af vide.

Vi ved ganske lidt da personerne som er med i uddraget er meget statiske og flade. De udvikler sig ikke og vi ser heller ikke flere sider af dem.

Om hovedpersonen ved vi at det højest sanseligt er en mand da der bliver skrevet han om hovedpersonen. Ud over det ved vi at han drikker kaffe9. Ud fra teksten får vi også indtrykket af at vores hovedperson er en smule kloset. Det ses tydeligt da det bliver at han i løbet af den første tid i lære, kommer aldeles meget til skade.

Vi ved også han tog et karrierer skift, og bare følte han skulle noget andet med sit liv. Han var klar til forandring 11

Den anden vi ved en smule om er mester. Ud fra teksten alene er det ikke tydeligt om mester er en kvinde eller en mand. Mesters køn bliver ikke direkte beskrevet, men ud fra tiden som de tilbageblik mester er med i er fra, ville det være mest sandsynligt at mester er en mandlig havnearbejder.

Vi ved også at mester gerne vil have ting på plads forholdsvist hurtigt og måske ikke altid efter reglerne. Det kan vi se både i starten af uddraget hvor mester med det samme gør det klart hvad dem nye lærling skal have og hvad der skal ordnes så han kan starte. Dog bliver det sagt lidt sløset

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu