Indledning
”Jeg har ikke set hende komme ind, men pludselig er hun der. Hun skrider op ad det bonede gulv med sine tunge støvler. Hun er langbenet. Det er det første jeg lægger mærke til.” (s. 1, l. 1)

Skriver forfatteren Naja Marie Aidt i sin episke novelle ”Kvinden i baren”, som blev udgivet i 2006. Dette citat er beskrivelsen på kvinden som ændrer hele hovedpersonens liv, og som er med til hovedpersonens udvikling til en selvstændig kvinde.

Najas skrivestile afspejles i denne novelle med hendes fortrukne tematikker om sorg, ulykkelighed, jalousi og utroskab. Dette er tematikker som er med til at opbygge novellens handling for en ældre uskyldig kvinde i Tyskland.

Uddrag
Novellen ”Kvinden i baren”, omhandler hovedperson hvilket er en kvinde som befinder sig på en bar. Hun drager ud i sin hverdag for at handle ind, samt hente vask tøj:

”Jeg sidder og drikker kaffe, det er lørdag eftermiddag, jeg sidder og betragter tilfældige mennesker; jeg havde et ærinde i kvarteret, jeg skulle bare hente noget rejsetøj, men så købte jeg også en buket tulipaner, et sukkerbrød og en vandmelon.” (s. 1, l. 2-6)

Novellen starter med hovedpersonen som sidder og drikker kaffe en lørdag eftermiddag. I restauranten sidder hovedpersonen og drikker sin kop kaffe imens hun iagttager sine omgivelser nøje.

Hendes syn bliver opfanget af en kvinde i baren. Kvinden som er fanget i hovedpersonens øjenkrog, får selskab fra en ældre mand, og de virker forelsket. Parret som hovedpersonen nu har i fokus bestiller mad og nyder deres lørdag sammen.

I det parret forlader baren, går det op for hovedpersonen hvem manden er. Det er hovedpersonens mand. Hovedpersonen går i panik og bliver såret, hvor hun taber sin vandmelon som hun havde købt før:” Så taber jeg vandmelonen.

Den triller ud af posen.” Novellen slutter af med at kvinde går ud mod mørket efter at opleve utroskab: ” Jeg lægger mine gule tulipaner foran hende på bordet. Så går jeg op og ud i mørket.” (s. 3, l. 123-124)