Kvinden i baren | Analyse | 10 i karakter

Indledning
I denne virkelighedsnære novelle hvor et ægteskab langsomt visner, følger vi en jeg-fortæller hvis ægteskab ikke er som det altid har været hvilket langsomt går op for fortælleren under et restaurantbesøg.

Ved hjælp at et realistisk og minimalistisk sprog, formår Naja Marie Aidt at beskrive udviklingen af fortællerens ægteskab og hiver læseren helt ind i fortællerens tanker og følelser.

Under et restaurantbesøg betragter fortælleren nøje kvinden i baren som venter på en mand.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Fortæller
Tid og miljø
Komposition
Personkarakteristikker

Titlen er relevant at inddrage da ”kvinden i baren” er med til at ændre hele jeg-fortællerens situation.
- Sprog
- Temaer
- Evt. perspektivering

Uddrag
Jeg-fortælleren er en kvindelig fortæller hvis navn er ukendt. Vi ved ikke meget om det ydre på personen og dermed får vi heller ikke indirekte forklaret at jeg-fortælleren er en kvinde.

Kønnet på jeg-fortælleren er noget som læseren selv må konstatere ved at læse mellem linjerne. I historien er der enkelte hentydninger til jeg-fortællerens køn, blandt andet at jeg-fortælleren sætter håret op.

Den største hentydning til at jeg-fortælleren er en kvinde er dog kønsrollerne i slut 1900-tallet. Jeg-fortælleren skal hente rensetøj, køber ind og køber også tulipaner.

Disse pligter var i 1900-tallet tilrettet kvinden i hjemmet, husets mor og derfor er det også nemt at konstatere at jeg-fortælleren er en kvinde. Hun er vokset op i Østtyskland i Leipzig inden murens fald, men senere i 1989 oplevede hun murens fald.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu