Indledning
I hele verden er der stor problem med misbrug af børn. Mange børn som er i situationen, ser ikke konsekvenserne af det før de bliver ældre.Det ødelægger resten af børnenes liv, og de bliver meget sårbare.

Kunsten at græde i kor er bygget på Erling Jepsens selvbiografi og tager udgangspunkt i Jepsens traumatiske barndom, den blev udgivet i 2002. Temaet indgår tydeligt i romanen, ved fysisk og psykisk misbrug.

Uddrag
Til sidst kan Sanne ikke være i det mere og får nok, hun siger fra og låser sig inde på hendes værelse, Allan forstår ikke hvorfor hun ikke vil hjælpe med at gøre deres far glad igen.

Familien kontakter en læge, han forslår at hun bliver sendt på Augustenborg, som er en skole for børn der har det svært. Allan besøger Sanne og fortæller til en af hjælperen, at Sanne sover på sofaen med deres far

han tænker ikke over det er et problem, men det forklarer hjælperen at det er. Her vender det hele for der bliver taget kontakt til politiet

så de undersøger forholdet i familien. Efter dette kommer Sanne i plejefamilie, så Allan og moren er alene og har det godt.

Romanen er en jeg-fortæller, da man skal få et indblik i hvad der foregik i Jepsens liv som lille. Ved dette får man kun hans synsvinkel af hvordan situationen havde været.

Allan som spiller Jepsen som lille er hovedpersonen. Bipersonerne er faren, moren og storesøsteren. Allan er en 11-årig dreng, han har lyst hår og briller.