Kortfilmen Abu Adnan | Analyse

Indledning
Kortfilmen ”Abu Adnan” er udgivet i 2017, og er instrueret af Sylvia Le Fanu. Sylvia Le Fanu er ikke kun instruktør, men også manuskriptforfatter.

Sylvia Le Fanu har sammen med Mads Lind Knudsen skrevet manuskriftet. Sylvia Le Fanu havde sin første udgivelse som manuskriptforfatter i 2015, hvor hun udgav ”på høje tid”.

Kortfilmen handler om far og søn der er flygtet fra Syrien til Danmark, og endelig har fået deres opholdstilladelse. Faren bruger mere tid på at tilvende sig den danske kultur end hans søn Adnan gør.

Uddrag
I det næste klip vi ser, fortæller Adnan’ klasselærer Sayid, at Adnan er en god elev, og har virkelig haft en udvikling siden han kom fra asylskolen.

Herefter tilbyder klasselæreren, at Adnan kan gå i lektiecafe, hvilket Sayid ikke tager så godt. Under scenen skifter billede beskæringen til nærbillede

da der kommer en mere dyster stemningen og det bliver mere intenst, mellem Sayid og klasselæreren. Intensiteten kommer nok af at det godt kan komme en akavet stemningen

ved at stille sådan et spørgsmål til en familie der har anden etnisk herkomst. Det bringer os tilbage til at Sayid vil være som andre, og synes egentlig det er et underligt spørgsmål, fordi han vil behandles som alle andre.

Sayid bliver provokeret af spørgsmålet, fordi han føler han kun spørger ham fordi familien er flygtninge, og dermed ikke tænker de kan klare sig selv derhjemme.

Nærbilledet er med til at vise Sayid’ ansigtsudtryk, og skabe en intens stemning under samtalen. Adnan spørger om han ikke må være med til det, men Sayid er ikke helt med på det

og vil gerne lige tænke over om det er en god ide. Præferencen skifter tilbage til nærbilledet, da klasselæreren giver Sayid en invitation til deres klassefest og cykeltur

hvorefter klasselæreren spørger Sayid, om Adnan har en cykel, hvor Sayid siger at det har han. Adnan har ikke nogen cykel, men Sayid vil gerne virke som en far der har styr på tingene.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu